*Nettavisen* Nyheter.

Stavanger kommune vil registrere unge på fest

Stavanger (NTB): I et forsøk på å forhindre vold og kriminalitet vil Stavanger kommune registrere alkoholpåvirkede ungdommer på hjemme alene-fester.

Offensiven mot hjemme alene-fester sparkes i gang i mai og skal vare i seks måneder. På fester der politiet blir tilkalt, skal også barnevernsvakten rykke ut. De som er beruset, får navnet sitt registrert og foreldre skal varsles. Navnene registreres i barnevernsvaktens register, skriver Aftenbladet.

- Målet vårt er å notere ned navn på dem vi antar har drukket. I dag er kriteriet for å bli notert ned at du har drukket eller bryter loven på annen måte. Vi vil legge den lista mye lavere. Er vi i tvil om de har drukket, tar vi navnet, sier Svein Helland Sivertsen i Stavanger kommune. Han jobber for å forebygge kriminalitet blant ungdom.

- Vi ser mindreårige som drikker alkohol, og vet det øker risikoen for voldsepisoder, hærverk, skadeverk og at jenter kan bli utsatt for seksuelle overgrep. Vi er svært skeptiske til denne type fester der voksenkontrollen er totalt fraværende, sier Sivertsen.

Barnevernsvakten opplyser at det viktigste med aksjonen er at foreldrene får informasjon.

Datatilsynet er skeptisk og minner om at det trengs en lovhjemmel dersom man skal registrere personopplysninger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.