STAVANGER / OSLO (Nettavisen):

SISTE: Ved 17.30-tiden mandag er bombegruppa på plass ved politihuset.

– Starter med undersøkelser av bilen som ble disponert av personen som leverte inn gjenstandene. Kirkegårdsbruen vil derfor være stengt mens bilen undersøkes, skriver Politiet i Sør-Vest på Twitter.

17.59 skriver politiet at bilen er ferdig undersøkt og at det ikke ble funnet noen farlige gjenstander. Kirkegårdsbruen er nå også åpnet for trafikk.

– Bombegruppen starter med undersøkelser av gjenstandene som ligger foran politihuset, melder politiet.

Like før åtte mandag kveld er bombegruppen ferdig med å undersøke gjenstandene.

– Funnet at det er sikkert å frakte disse bort. Forsvaret frakter gjenstandene bort, og området blir snart åpnet for publikum, skriver politiet på Twitter.

Mistenkelige gjenstander

Mannen som leverte de mistenkelige gjenstandene troppet uanmeldt opp foran politihuset i Stavanger klokka 09. Han fortalte at han hadde hatt disse gjenstandene i flere år.

Mannen sitter nå i avhør hos politiet. Ifølge NRK ransakes også huset til mannen som leverte de mistenkelige gjenstandene.

- Politiet anser ikke gjenstandene for å være sprengfarlige, men vil være på den sikre siden og har derfor kalt inn eksperter til å undersøke dem, forteller Nettavisens reporter på stedet.

Ifølge Stavanger Aftenblad var det granater mannen hadde med seg mandag morgen. Hvor mange og i hvilken tilstand skrive rikke avisen. Informasjonen er ikke bekreftet offentlig fra politi-hold.

Se intervju med innsatsleder Sten Kristian Lund under:

I en pressemelding skriver Sør-Vest politidistrikt at hovedinngangen til politihuset i Stavanger er sperret av.

– I dag, like før klokken 09.00, ble det levert mistenkelige gjenstander på Politihuset i Stavanger. Politiet har ikke grunn til å tro at gjenstandene kan være farlige, men har sperret av området rundt hovedinngangen til bygget og gangstien utenfor som et ekstra sikringstiltak, heter det i presseskrivet.

På Twitter skriver politiet i Sør-Vest at det ikke er mistanke om at gjenstandene er «sprengfarlige». Ifølge politiet befinner gjenstandene seg på utsiden av bygget.

– Vi har dialog med Forsvaret, som er på vei for å gjøre en vurdering av gjenstandene og hvordan de skal håndteres videre. Politihuset er ikke evakuert, opplyser operasjonsleder Jøran Solheim.