RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stedene å besøke i 2007

Sist oppdatert:
Nytt år, nye muligheter og nye destinasjoner. Her er noen tips fra reiseguiden Frommer's.

(SIDE2): Hvor drar vi neste år? I USA har forlaget Frommer’s Travel Guides laget en liste over hvilke reisemål det er verdt å merke seg for 2007.

Det er skribentene fra de om lag 350 guidebøkene som har stemt frem følgende destinasjoner. Dette er steder som vil overraske og blomstre, og de bør du få med deg, mener disse reiseekspertene.

Her er Frommer's liste:

Krakow ble allerede utpekt som trendy reisemål ved inngangen til dette året, men amerikanerne er jo gjerne litt etter når det kommer til europeiske trender. Les saken: Trendy reisemål.

Prøv sumo i Tokyo.
Prøv sumo i Tokyo.
Byen er rik på historie og var hovedstad i Polen frem til 1609. Sentrum ble da heller ikke totalt ødelagt under 2. verdenskrig og hele byen står nå på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder.

I tillegg til all den gamle skjønnheten trekkes også byens moderne fasiliteter frem. Ett trådløst nettverk finnes over hele byen, festivaler er det mange av året rundt og både musikk- og teatermiljøet er nyskapende.

Tokyo er en hyperurban opplevelse som er billigere enn både London og New York. I tillegg er byen overraskende lett å utforske, selv for de som ikke snakker japansk. Offentlig transport er håndterlig og byvandring er ikke noe problem. Besøk gjerne småbutikker, spis nudler og gå på kafé i bydelen Shimokitazawa, Tokyos svar på Greenwich Village. Sumobryting er også god underholdning.

Minneapolis er plssen å besøke for kunstinteresserte. Samlingene i The Walker Art Center er ikke bare unik for Midtvesten og Minnesota, men også på verdensbasis. Spennende arkitektur og et blomstrende byliv sentrum er også gode grunner til å besøke byen. Vinteren er tøff, men byen satser like fullt på utendørsaktiviteter, særlig langs elven Mississippi.

Panama bør appellere til feriefolket på samme måte som Costa Rica. Her finner du regnskog, vulkaner, strender og snorkling i krystallklart vann. Panama by er eneste hovedstad som har regnskog innenfor bygrensen og fra toppen av Volcán Barú kan man på en klar dag se begge havene. Besøk også Isla Coiba, tidligere en straffekoloni som nå er nasjonalpark på den allerede nevnte listen over Verdensarv. Ute blant korallrevene finner du garantert et dyreliv som består av delfiner, skillpadder og hval.

Lalibela i Etiopia.
Lalibela i Etiopia.
Etiopia har etter lengre tid med politiske stridigheter, dårlig økonomi og sult blitt et turistmål for stadig flere. Infrastrukturen er nå på et slikt nivå at reiselystne gjerne kommer på besøk. Fortsatt er det de av oss som reiser på egenhånd og de som er på eventyr som velger seg dette afrikanske landet. Mange er særlig interessert i landets historie som et av kristendommens tidligste kongeriker. Besøk de uthugde kirkene i Lalibela, og da spesielt Church of St. George.

Portland er kanskje ikke byen man først tenker på når det snakkes om vestkysten av USA, men oppe i Oregon er det uante muligheter for de som liker sine utendørsaktiviteter. Om vinteren er det bare å kaste seg ned fra Mt. Hood, mens turmulighetene er nærmest uendelige i det samme området og langs elven Columbia om sommeren. Byen har etter hvert blitt ganske godt kjent for sine mange gode restauranter.

Palmesus på De britiske jomfruøyene.
Palmesus på De britiske jomfruøyene.

De britiske jomfruøyene, og da spesielt Virgin Gorda, er akkurat passe tilbakelent og avslappet. Den beste måten å utforske øygruppen på, er å leie en båt med eller uten besetning. Store cruiseskip kan heller ikke ankre opp rundt disse øyene, så de store folkemengdene vil aldri finnes på strendene.

Okanagan Valley er en heller frodig del av British Columbia og dalen er gjerne kalt «Canadas Toscana». Et mildt klima gjør at det dyrkes mengder med vin her og prøvesmaking er en selvfølge. For turgåere, padlere og syklister er også dette en av de beste plassene på jorden.

Zürich er den største byen i Sveits, men likevel både ren, vakker og rimelig. Her kan man låne en sykkel gratis og utforske byen helt på egenhånd. I august danser både gammel og ung gjennom gatene når den årlige paraden arrangeres. I september setter man en natt fokus på byens mange museum. Her drikkes det og kikkes det for en fast sum, og da er også offentlig transport inkludert.

Universitetsbyen ligger i naturskjønne omgivelser ved Zürichsjøen og de fleste innbyggerne er tysktalende og protestantiske.

Hvor skal du reise i 2007? Bli med på forumet til ME.

Arthur Frommer begynte med å lage reiseguide i 1957, da boken «Europe on $5 a Day» ble utgitt i USA. Etter det ble det fart i sakene og siden den gang har Formmer’s Travel Guides kommet ut i 350 varianter, og bøkene er bestselgere i USA. På sine nettsider er 3500 destinasjoner arkivert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere