*Nettavisen* Nyheter.

Stedet i guideboken var borte

Med en 90 år gammel guidebok som ledestjerne prøvde amerikaneren å finne den ikkeeksisterende tyske landskapet Bayreuth.

Hank Edwards (79) stolte på guideboken han hadde med seg til Tyskland. Problemet var at han hadde arvet guideboken fra sin far, som kjøpte den i 1914. Boka het Beautiful Bayreuth, og Edwards hadde tatt godt vare på den i alle disse årene.

Mange av attraksjonene som var beskrevet i boka var for lengst borte, og veibeskrivelsene var heller ikke helt oppdatert. For å si det mildt.

Edwards gikk seg derfor vill i en skog, og ble først funnet to dager senere, melder Ananova.

Alarmen gikk da Edwards ikke kom tilbake til hotellet, og han ble til slutt funnet av letemannskaper. Han satt da i bilen sin, som han hadde kjørt fast på en kjerreveg.

- Han fortalte at han hadde lest boka om igjen og om igjen som gutt, og alltid ville besøke stedene som stod oppført, forteller en polititalsmann i Bad Berneck.

- Men på grunn av depresjonen og krigen, at han hadde en familie å oppdra og at han har jobbet hele livet, sa han at han aldri fikk tid til å reise til utlandet før nå, forteller talsmannen.

På grunn av to verdenskriger og et massivt skogplantingsprogram så eksisterte ikke lenger det meste av Bayreuth slik det var beskrevet i boken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.