RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steensnæs åpner for produksjonskutt

Sist oppdatert:
Olje- og energiminister Einar Steensnæs sier i forbindelse med en rundtur til oljeprodusenter i Latin-Amerika at det kan bli aktuelt med produksjonskutt neste år
I forbindelse med møter Steensnæs har hatt med de meksikanske og venezuelanske oljeministrene har den norske oljeministeren åpnet for at Norge kan kutte produksjonen neste år.

Dette ble senest gjentatt i forbindelse med møtet i Venezuela mandag. Steensnæs sa ifølge internasjonale nyhetsbyråer at et produksjonskutt først ville være aktuelt i andre kvartal, etter at man har sett om Irak klarer å øke produksjonen

Venezuelas oljeminister Rafael Ramirez opplyste etter møtet at landet planlegger å møte Saudi Arabia og Mexico før det neste OPEC-møtet 4. desember for å diskutere produksjonskutt for å forhindre en kollaps i oljeprisen neste år, melder Dow Jones Newswire.

Norge, som er verdens tredje største oljeeksportør, har imidlertid tidligere gjort det klart at de ikke er enige i OPECs krav til produsentene utenfor kartellet om kutt, blant annet fordi oljeprisen burde være lavere for å hjelpe verdensøkonomien til raskere bedring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere