*Nettavisen* Nyheter.

Stefan Löfven om de svenske dødstallene: - For mange eldre har mistet livet

Sveriges statsminister Stefan Löfven, her på en pressekonferanse 31. mars, har åpnet for en gransking av den svenske håndteringen av koronautbruddet.

PRESSET: Sveriges statsminister Stefan Löfven, her på en pressekonferanse 31. mars, har åpnet for en gransking av den svenske håndteringen av koronautbruddet. Foto: (TT/NTB Scanpix)

Sveriges statsminister Stefan Löfven avviser at han viker unna ansvaret for koronakrisen.

03.06.20 12:25

Opposisjonen i Sverige har trappet opp kritikken mot regjeringen og statsminister Stefan Löfven og håndteringen av koronakrisen. Nå svarer Löfven med en innrømmelse.

Löfven avviser ikke lenger kravet om en granskingskommisjon om Sveriges koronahåndtering og sier en beslutning om dette vil komme om kort tid. Allerede nå erkjenner han at arbeidet med å hindre smittespredning i den svenske eldreomsorgen ikke har lykkes.

Les også: Tegnell innrømmer: - For mange har dødd for tidlig

Sverige passerer snart 4500 koronarelaterte dødsfall. Nesten 3000 av dødsfallene har skjedd i aldersgruppen over 80 år. Per 25. mai hadde nær 50 prosent av dødsfallene skjedd i eldreomsorgen.

- Det er helt klart riktig å begrense smittespredningen, sørge for at vi ikke får en dramatisk økning av antall smittede og syke og at helsevesenet har ressurser. I tillegg begrense konsekvensene for lønnstakere og næringsliv. Den strategien er riktig, mener jeg. Så må vi samtidig erkjenne at den delen som handler om eldreomsorgen, det som går på smittespredning, ikke har fungert. Det er åpenbart. Vi har for mange eldre som har mistet livet, sier Löfven ifølge Aftonbladet.

På spørsmål om hans kommentar på kritikken om at han viker unna ansvaret, svarer han slik:

- Regjeringen styrer landet, jeg leder regjeringen, vi fatter beslutningene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag