Stefar dømt til sju års fengsel for overgrep

En 51 år gammel mann er dømt til sju års fengsel for seksuelle overgrep mot to gutter som da var hans stesønner. Overgrepene skal ha foregått i en periode på nesten ti år.

03.11.14 17:57

Den eldste av guttene ble utsatt for jevnlige overgrep fra før han fylte 10 år og fram til han fylte 19.

– Han har fått store deler av sin barndom og hele sin ungdomstid preget av overgrep fra stefaren, heter det i dommen fra Nordhordland tingrett. Retten fant det straffskjerpende at mannen fortsatte overgrepene etter å ha blitt anmeldt av barnevernet to ganger.

– Dette viser en nærmest ustyrlig vilje til å begå overgrep, står det i dommen.

«Store seksuelle behov»

De fleste overgrepene skjedde hjemme, men da den ene stesønnen ble eldre, skjedde overgrepene også da stefaren øvelseskjørte med ham. Gutten har forklart at han flere ganger kjørte feil med vilje for å hindre overgrepene.

Han har også forklart at stefaren hadde temperament, og at han til tider var aggressiv og hardhendt. 51-åringen sa at hvis gutten sa noe om det som skjedde, ville familien havne på gaten og moren bryte sammen.

Den dømte skal ha fortalt guttenes mor at han var sexfiksert, og at han hadde store seksuelle behov, ifølge dommen. Han skal blant annet ha bestemt at ingen fikk låse døra på badet når de skulle dusje eller gå på do, slik at han kunne komme inn.

Den yngste gutten forteller at overgrepene ble verre da mannen flyttet inn igjen etter en av anmeldelsene, men at det verste var at moren ikke trodde på ham.

Anker dommen

Mannen er også dømt for seksuelt krenkende atferd mot en 14 år gammel jente. Hun spurte om han kunne kjøpe øl til henne, hvorpå han foreslo at hun kunne betale henne tilbake i «alt utenom penger» og kommenterte hvor godt han likte kroppen hennes. Han har erkjent at han i denne samtalen opptrådte krenkende.

Retten fant ingen formildende omstendigheter, og mannen dømmes også til å betale henholdsvis 200.000 og 100.000 kroner i oppreisning til guttene.

51-åringens forsvarer sier til Bergens Tidende mandag at dommen er anket til lagmannsretten.

– Han mener at han er uskyldig. Jeg kan ikke kommentere dommen ut over det, sier forsvarer Jannicke Keller-Fløystad. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.