*Nettavisen* Nyheter.

Stefar misbrukte barna

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Mammas kjæreste forgrep seg på barna.

12.01.11 15:25

10 år etter at de angivelige overgrepene tok slutt møter mannen i Oslo tingrett. Overgrepene skjedde mellom 1995 og 2002. Først i 2006, da søsknene hadde blitt 18 og 20 år, anmeldte de sin tidligere stefar. Deretter tok det altså over fire år før saken nå kommer for retten.

- Det er ikke uvanlig at det går lengre tid før slike saker blir anmeldt. Det er veldig sjelden at barn anmelder slike forhold, men at det kommer når de har blitt voksne, sier statsadvokat Anja Bech som skal aktorere saken. Hun sier at det er svært beklagelig at politi og påtalemyndighet har brukt så lang tid på saken, og at tidsbruken trolig vil gjøre at mannen får lavere straff hvis han blir kjent skyldig.

Torsdag møter Oslo-mannen i 40-årene i Oslo tingrett tiltalt for utuktig omgang med barn under 14 år.

- Han har forklart seg og ut fra politiforklaringene erkjenner han delvis det som har skjedd, sier Bech.

Gutten var ni år gammel da stefaren i følge tiltalen begynte sine seksuelle overgrep. Over en periode på fem år skal gutten ha blitt utsatt for grove overgrep «likestilt med samleie» i følge tiltalen.

Også hans søster ble i følge tiltalen misbrukt en gang. Hun var da sju år gammel.

Overgrepene skjedde både i Oslo, og under ferieopphold i utlandet.

- Bevisene i saken er de fornærmedes forklaringer, den tiltaltes forklaringer, i tillegg til noen vitner sier Bech. Det er avsatt tre dager til saken.

Mannens forsvarer ønsker ikke å kommentere saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.