*Nettavisen* Nyheter.

Stefaren til Johanne Zhangjia Ihle-Hansen får ikke bistandsadvokat

 

BISTAND: Stefaren til Johanne Zhangjia Ihle-Hansen ba om å få oppnevnt advokat Vibeke Hein Bæra som bistandsadvokat. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Faren til draps- og terrorsiktede Philip Manshaus – stefaren til jenta 21-åringen er siktet for å ha drept – får ikke oppnevnt bistandsadvokat.

Det har Asker og Bærum tingrett besluttet etter at advokat Vibeke Hein Bæra ble begjært oppnevnt som bistandsadvokat, skriver Budstikka.

Philip Manshaus (21) er siktet for å ha drept sin 17 år gamle stesøster Johanne Zhangjia Ihle-Hansen før han dro videre til Al-Noor-moskeen i Bærum for å begå det politiet mener er en terrorhandling. Stesøsterens mor har fått oppnevnt Elisabeth Hagen, mens hennes stefar – Manshaus' far – ba om å få Bæra oppnevnt som sin bistandsadvokat.

Asker og Bærum tingrett er ikke i tvil om at stefaren kan ha behov for juridisk hjelp i den ekstraordinære situasjonen som har oppstått. Men det er ikke nok:

– Som stefar har han ikke «foreldreansvar» og er heller ikke «etterlatt» i lovens forstand. Han faller ikke inn under lovens ordlyd, og det faktum at han i noen grad befinner seg nær lovens begrep er ikke tilstrekkelig til at bistandsadvokat skal oppnevnes, heter det i rettens begrunnelse.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag