RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steile fusjonspartnere firer ikke

Sist oppdatert:
Fusjonspartnerne står steilt mot Konkurransetilsynet og nekter å selge virksomheter. - Hvis man skal ha en sterk, norsk finansinstitusjon, må man akseptere en noe høy markedsandel, sier Gjensidige NOR-sjef Olav Hytta
På en spontan pressekonferanse avholdt av DnB og Gjensidige NOR tirsdag ettermiddag, var konsernsjefene i det to bankene kompromissløse i forhold til Konkurransetilsynets foreløpige nei til den planlagte fusjonen.

Konsernsjef Olav Hytta i Gjensidige NOR viste særlig til at tilsynet ikke har tatt hensyn til det nordiske markedet for banktjeneste, men kun konsentrert seg om situasjonen i Norge.

Han sa også at tilsynet må akseptere en sterk markedsposisjon til en aktør hvis en norsk, sterk finansinstitusjon skal se dagens lys.

- Hvis man skal ha en sterk, norsk finansinstitusjon, må man akseptere en noe høy markedsandel, sa Hytta.

DnB-sjef Svein Aaser sa at det norske finansmiljøet trenger en nordisk spiller. Han viste til redningsaksjonen for Kværner, samt fiskeoppdrett og shipping.

Aaser spilte videre ballen over til det politiske miljøet. - Vi aksepterer at Konkurransetilsynet tar disse hensynene, men forventer at myndighetene vil se på dette, sa han.

- Det er opp til politikerne å gjøre dette til et politisk spørsmål, sa han.

Hytta og Aaser har ingen planer om å selge unna virksomheter for å blidgjøre konkurransetilsynet.

- Det er ikke grunnlag for å selge. Det har vi ingen planer om, sa Aaser.

Aaser sa likevel at han ikke ville utelukke et salg på et senere tidspunkt, men lot det skinne gjennom at dette ikke stod på agendaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere