Stein ble etterlyst av speaker da vannet gikk

Foto: (Rogalands Avis)

Stein Hammer var på fotballkamp da fødselen til kona Anja startet, han fikk meldingen over speakeranlegget.

15.08.11 22:55

I dag morges, like etter klokken 06.00, kom lille Martine til verden. Men fødselen var ikke uten dramatikk. Far Stein Hammer var søndag kveld dratt på fotballkamp sammen med parets sønn, Sondre (5).

- Jeg hadde termin i dag, så det hadde vært litt om og men om de skulle gå. Men det endte opp med at Sondre ble med far på kamp, mens jeg og Anne (3) var hjemme, forteller mor Anja til Rogalands Avis.

Betingelsen var at Stein hadde med seg mobiltelefonen, med tilstrekkelig med strøm på.

Anja fulgte selv kampen på TV, men da klokken på skjermen viste ti minutter ut i kampen, gikk vannet.

Fikk ikke svar
- Det første jeg gjorde var å ringe Føden, og da fikk jeg beskjed om at jeg måtte komme inn med en eneste gang. Deretter ringte jeg Stein, men der fikk jeg bare telefonsvarer, sier Anja.

Hun ringte og ringte, men fikk samme resultat hver gang.

- Heldigvis fikk jeg hjelp av en løsningsorientert venninne og nabo, med gode kontakter på stadion, forklarer trebarnsmoren.

Dermed ble Stein ropt opp over høyttaleranlegget midt under cupkampen, med beskjed om at han måtte skynde seg hjem, for kona skulle føde.

- Vi bor ikke langt unna, og han brukte ikke lange tiden hjem til Mariero, påpeker Anja.

- En større begivenhet
Steins første reaksjon da han hørte navnet sitt bli ropt opp var at han hadde glemt lysene på bilen. Da han innså at beskjeden var av en litt annen karakter ble han flau.

- Jeg visste jo at jeg hadde fått lov til å gå på kamp på nåde, og jeg hadde jo strøm på mobilen. Men noe har gått galt, slik at jeg ikke har fått oppropene fra Anja, forklarer han.

Sammen med Sondre kom han seg til bilen i en fart, og satte kursen hjemover.

- Sondres kommentar til det hele var at det var nå typisk at dette skulle midt i kampen, sier Stein med et flir.

Paret kom seg til sykehuset i god tid, og morgenen etter ble deres tredje barn, datteren Martine født.

- Og det hele ble jo en litt større begivenhet enn vi hadde trodd på forhånd. Men det hele har vært ganske artig, og vi har valgt å ta det sporty. Men vi har fått mye oppmerksomhet, det er mange som har fått det med seg, både kjente og mindre kjente, forklarer Stein.

Til og med da de ankom fødeavdelingen på Stavanger universitetssjukehus var episoden godt kjent.

-Det var flere som hadde fått med seg at jeg var blitt ropt opp på stadion. Og jordmor passet også på å gi oss oppdateringer fra kampen, sier Stein. Han legger til at han synes Viking spiller bra om dagen.

- Og ut ifra det lille vi fikk med oss av kampen, så synes vi de burde vunnet over Brann, poengterer den nybakte trebarnsfaren

Les flere saker fra Rogalands Avis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.