RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steinbrück med siste appell før valget

Berlin (NTB-AFP-Reuters): Sosialdemokratenes kanslerkandidat Peer Steinbrück startet sluttspurten foran det tyske valget med et folkemøte på Alexanderplatz i Berlin torsdag.

I talen til tusener av tilhengere og nysgjerrige kalte han statsminister Angela Merkel en altfor forsiktig sjåfør som bare kjører i rundkjøringer og ikke kommer noen vei.

- Hun liker å kjøre rundt i rundkjøringer. Slik risikerer hun ikke å treffe noe, hun kjører uten uhell. Men i det øyeblikk du stiller inn retningen og ikke bare administrerer, risikerer du å fornærme. Med meg vet dere hvem dere får, sa Steinbrück.

Det er nettopp Merkels stødige og risikofrie styring av landet som bidrar til å forklare hvorfor hun har en personlig oppslutning på 65 prosent.

Steinbrück, som er mer kjent for sin kjappere, men kanskje også mer arrogante stil, blåser av meningsmålingene som sier at Merkel ligger an til å seire.

En siste meningsmåling torsdag viser at hennes CDU/CSU ligger an til 40 prosent, mens Steinbrücks SPD får 27 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere