Gå til sidens hovedinnhold

Steinertrend

Man hører mye rart om elevene på Steinerskolen. De danser eurytmi, spiser biodynamisk mat og lager sine egne bøker. Men er Steinereleven så annerledes fra andre ungdommer? Vi møtte fire elever for en prat om trender og moter.

Hovseter: - Nå er det lange topper, gjerne med belte rundt livet, men også store steiner og diamanter som gjelder, sier Malmfrid (17).

- Det er også trange bukser. Jeg husker mamma gikk med det og hun prøvde å gi meg noen også, og at jeg ville ikke ha det, men nå er det plutselig helt naturlig, sier Anna (18).

- Moten har kanskje blitt litt mer voksen, og beltet sitter gjerne høyt i livet. Shorts og støvler er også moderne, men selv liker jeg ikke å pynte meg. Når jeg skal ut tar jeg på meg en fin topp og så sminker jeg meg litt mer, sier Jenny (18).

Hun forteller at det skal mye til for å overraske i dag. Man har så frie tøyler når det kommer til stiler, og kan ta på seg bestemors skjørt og fremdeles se bra ut.

- Du pynter deg når du skal ut, men det er mange jenter som går i joggebukse om dagen. Du kan ta en time-out en dag, men samtidig er det dress-code. Du går ikke i joggebukse hver dag.

En av de trendene som har preget Oslo vest i lang tid er pyjamas- og joggebuskene.

- Det var noe rart, og kun for ungdom, sier Malmfrid.

- Men man kunne ikke komme i hva som helst. Ikke pyjamas og tøfler, og heller ikke silkepyjamas. Man måtte ha vanlige sko og gensere. Men jeg følger ikke moten på død og liv. Hvis det blir dødspopulært å gå med miniskjørt ville jeg likevel ikke gjort det, sier Jenny.

- Jeg har gått i mye rart, men aldri i pyjamas, forteller Micael (18).

- Vi på Steinerskolen har ofte samme stil som de på Nissen, Foss og Bysteinerskolen. Man er på en måte delt inn i to grupper. På østkanten er det også en helt annen stil. De bruker de samme klærne, men de bruker dem annerledes, sier Jenny og Malmfrid.

- Og de tegner opp øyebrynene på en spesiell måte, supplerer Jenny.

Steinerskolen blir ofte forbundet med radikale mennesker med palestinaskjerf, men elevene bekrefter at dette ikke er sant.

- På Steinerskolen har vi kanskje flest ekstreme folk. Noen folk mener de kan se at jeg går på Steinerskolen, men tidligere hadde jeg dreads, så det er kanskje grunnen. Likevel er det en miks av stiler her. Det finnes både sosser, rockere, hip hopere og helt vanlige folk, som du også finner på andre skoler, sier Jenny.

- Vi kommer jo fra så mange forskjellige steder i byen, sier Anna.

- Og vi er kanskje tryggere på oss selv. Da er det lettere å velge sin egen stil, tror Micael.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter