RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steinet Egeland-bil

Sist oppdatert:
FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland måtte mandag rømme en flyktningleir i Darfur.

Sammen med flere journalister og hjelpearbeidere måte Egeland rømme Kalma-leiren i Sør-Darfur etter at en hjelpearbeider ble angrepet av voldelige demonstranter, melder Reuters.

Angrepet skjedde etter at tusenvis av flyktninger hadde demonstrert til støtte for at internasjonale styrker blir plassert i Darfur.

En kvinnelig flyktning ropte at en av hjelpearbeiderne tilhørte den regjeringsstøttede Janjaweed-militsen, som har jaget hundretusener av på flukt i Darfur.

En folkemengde gikk til angrep på et FN-kjøretøy med økser og steiner.

FN-utsendingene og flere journalister som var med Egeland måtte forlate leiren og returnerte til byen Nyala.

Mannen som ble stukket ned tilhører Oxfam. Ifølge en medarbeider i den britiske hjelpeorganisasjonen misforsto folkemengden noe mannen sa, og anklaget ham for å tilhøre den fryktede Janjaweed-militsen. Mannen kom seg med nød og neppe inn i bilen der Egeland og resten av følget fra FN satt.

I løpet av helgen økte spenningen i Darfur etter undertegningen av fredsavtalen for provinsen fredag. Mange av de rundt 2 millioner flyktningene mener avtalen ikke går langt nok, og krever at det blir utplassert en internasjonal fredsstyrke i provinsen. Den afrikanske union har 7000 soldater i Darfur, men er ikke i stand til å garantere sikkerheten for innbyggerne.

Se video fra Egelands besøk i Darfur her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere