Da nigerianske soldater reddet 275 kvinner og barn fra fangenskap hos Boko Haram i Sambisa-skogen sist uke, ble minst 10 drept da opprørerne steinet dem til døde. Kvinnene nektet å bli med sine fangevoktere og voldsmenn på flukten, og dermed haglet stein over dem og barna deres. Det skriver independent.co.uk.

LES også: - 1 60 nye fanger reddet fra Boko Haram

Nyfødt
En av kvinnene som overlevde, 27 år gamle Lami Musa, skulle tvinges til å gifte seg med en av opprørerne da hun ble reddet. 27-åringens ektemannen ble drept for fem måneder siden, og hun ble tvunget av opprørerne til å forlate sine tre barn da hun ble kidnappet.

Hun forteller hvordan hun skjermet sitt nyfødte barn, som ble født dagen før kvinnene ble frigjort, med sin egen kropp.

- Boko Haram kom og fortalte oss at de skulle dra og at vi måtte flykte med dem. Men vi sa nei. Da begynte de å steine oss. Jeg holdt babyen min inntil magen og bøyde meg over henne for å beskytte henne.

LES også: – 200 jenter reddet fra Boko Haram i Nigeria

Drept under redningsaksjonen
Flere kvinner mistet også livet i selve frigjøringen. Mange måtte gå til fots, ettersom det ikke var nok kjøretøy til å frakte dem videre i sikkerhet. Tre kvinner døde da de kom inn på et minefelt like ved Boko Haram-leiren. Rundt ti mistet livet da et armert kjøretøy kjørte over dem, der de hadde søkt tilflukt i krattskogen rundt. Et ukjent antall kvinner døde også etter å ha blitt truffet av skuddvekslingen mellom opprørere og regjeringssoldater.

Kvinnene og barna er nå fraktet til en flyktningeleir i utkanten av Yola, der de mottar medisinsk behandling.

Migerias militære ledelse sier den har reddet nesten 700 mennesker fra fangenskap hos Boko Haram de siste ukene. Mange mener at opprørerne nå holder på å miste sitt grep i den nordlige delen av landet.

LES også: – Boko Haram sliter med å holde på territorier