RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steinfeld: - BT har ofte store sko

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
- Enkeltindivider i BT, også utenfor sporten, kan til tider ha et noe forstørret ego. Det kjenner vi til både fra kultur- og næringslivet, sier Dag Steinfeld, styreleder ved DNS og kjent forretningsadvokat.

- En avis skal ha meninger, men de blir ofte veldig bastante. Det er enten himmel eller helvete. Dersom meningene blir for outrere, tror jeg det over tid vil være et større problem for BT enn for dem det går ut over, sier Dag Steinfeld.

Dag Steinfeld har fulgt med i debatten omkring Mons Ivar Mjelde. Han registrerer kjendisene som når slår ring om Mons Ivar Mjelde og avfeier angrepet på Brann-treneren som et forsøk på å bli viktig fra BT sin side.

Han tror dette er et eksempel på en kultur som har bygget seg opp over tid i BT uavhengig av stoffområde..

- Det har vært lett å få posisjoner i BT på relativt spinkle CV'er. Det er enkelte som åpenbart går i for store sko. Det er ikke alltid lett å holde seg til rapportør-rollen og unngå aktør-rollen.

- Og ditt råd er?

- Jeg foreslår mer refleksjon og mindre emosjon. Men desverre er dette et tiltagende problem i norsk presse. Boksekampen foretrekkes foran dialogen.

Betydelig posisjon
- Det som også er klart er at avisen har en betydelig posisjon som meningsbærer, og at de ønsker å ha en slik rolle.

- Før var journalistikken delt i to, i kommentator- og reporterrollen. I dag er det også en tredje type, nemlig hodejegeren. Det er en sport som bedrives med stor lyst. Jo større skalp, jo større ære.

Det er også et tankekors at man ofte skaper sine egne nyheter. Først gjennom kampanjejournalistikk som gjerne blir selvoppfyllende. Deretter høster man ære for scoopet - når basisen for scoopet er noe man selv har skapt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere