Ifølge den tidligere NRK-kjempen vegrer norske politikere seg i innvandringsdebatten for å stikke tåen i vannet i frykt for å bli stigmatisert. Han etterlyser større takhøyde og en realitetsorientering i det politiske ordskiftet.

Få nyhetene rett i innboksen

- Selv om vi har klare politiske fløyer, savner jeg mangfoldet i diskusjonen. Særlig når det gjelder innvandring er det mange som vegrer seg for å stikke tåen i vannet i frykt for å bli stigmatisert, sier han til Dagbladet (krever abonnement).

Les: Steinfelds far ble brutalt torturert

– Det er noe frastøtende prippent og jomfrunalsk over politikerne fra 90-tallet og framover. De forstiller seg, blir etterplaprere, er omgitt av altfor unge rådgivere, sier Steinfeldt blant annet til nettstedet.

Les: Rakettstart for Steinfeld - håver inn 50.000 på noen timers jobb

Steinfeldt, som nå har meldt overgang til PR-bransjen, legger til at FNs flyktningkonvensjon er laget for dem som flykter fra krig eller blir personlig forfulgt, ikke de som flykter fra armod i håp om et bedre liv.

- Norge er i den verste økonomikrisen siden 1931 og folk tror vi er like velstående som vi var forrige tiår! Det er naiv. Satt på spissen kan vi ikke bare gi vekk oljefondet, sier han.

Les: – Jeg skrev min egen kontrakt – den var lukrativ