Steinfeld søker BI-professorat

NRKs avtroppende Moskva-korrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld vil bli professor. Ifølge Journalisten er Steinfeld en av fem søkere til stillingen som professor i journalistikk ved BI i Oslo.

20.06.08 11:05

Han konkurrerer med forsker Guri Hjeltnes og førsteamanuensis Johann Roppen ved Høgskulen i Volda. Både Hjeltnes og Roppen har søkt samme stillingen ved Høgskolen i Bodø.

I tillegg til de tre søkerne, som er nevnt over, har den amerikanske medieforskeren Douglas Underwood og en norsk forsker bosatt i Helsingfors søkt stillingen. Kari Godell ved personalavdelingen ved BI er ikke villig til å bekrefte navnene på søkerne, og hun er heller ikke villig til å opplyse hvem den femte søkeren er. Godell viser til at BI er en privat stiftelse, og at institusjonen derfor ikke er nødt til å etterleve Offentlighetsloven.

Steinfeld har nettopp avsluttet en korrespondentperiode i Moskva for NRK. Etter planen begynner han i Dagsnytt 18 i neste uke.

Kilder Journalisten har snakket med sier at Steinfeld utvilsomt er en sterk og interessant kandidat. Han mangler doktorgrad, noe som gjerne kreves ved professortilsettinger. Det er imidlertid ikke noe ubetinget krav, og kan oppveies av at Steinfeld har en meget bred og omfattende produksjon i tillegg til NRK-jobben.

Hjeltnes har allerede godkjent kompetanse, og en allsidig og bred akademisk bakgrunn. Det er en fordel at hun er kvinne ved det mannsdominerte BI.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.