RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stem fram din favoritt

Sist oppdatert:
Fredag er det klar for den første semifinalen i «Norske Talenter», og her kan du se semifinalistene.

(SIDE2:) «Norske Talenter» har unektelig blitt en suksess for TV 2, med godt over 800.000 seere som følger med. Nå på fredag er det klart for den første direktesendte semifinalen, og for første gang kan seerne være med å bestemme hvem som skal gå videre.

Hvem håper du går videre? Stem til høyre.

Av de tre som har fått mest stemmer fra seerne, går førsteplassen direkte videre til finalen, mens juryen bestemmer om det er nummer to eller tre som slår følge dit.

Etter fem semifinaler står vi igjen med ti finalister til en storslått avslutning 9. mai. Vinneren får 500.000 kr og 150.000 kr i utviklingsstipend. 40 talenter konkurrerer om en finaleplass. Her er de åtte vi kan stemme over på fredag:

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

TX-Vikings

TX-Vikings, eller Team Extreme Vikings som de også kaller seg, er en gjeng tidligere kriminelle som nå har møtt Jesus. Muskelbergene knuser betongblokker som representerer stengslene de opplevde før.

- Vi har noen betongblokker som vi skriver «pain», «ego» og «drugs» på. Dette var noen murer i livet vårt som bandt oss og ødela oss, fortalte medlemmene under de innledende rundene.

- Når vi knuser dem, er det et bilde på at Han har satt oss fri fra dem.

Dommerne var delte i synet på Jesus-knuserne og mens Jan Fredrik Karlsen savnet en bedre sammensatt forestilling syntes Thomas Giertsen at det var en «fantastisk deilig, harry jesusdyrkelse» som han ikke hadde sett maken til.

- Jeg synes det var dritkult, sa Giertsen.

Døm selv

226677

Kjetil

Kjetil synes at å spille på vanlige instrumenter blir for lett og kjedelig, så han disket opp med klassikere spilt på sykkelpumpe, tomflaske og «gresstrå».

- Det var ikke gresstrå der jeg bor, så jeg lagde en etterligning av to tapebiter, fortalte musikanten til programleder Marte Stokstad under Trondheims-runden.

Også her var dommerne delt. Mia Gundersen hvisket entusiastisk til Thomas halvveis ut i nummeret at hun synes de bare skulle sende ham videre. Thomas derimot x-et ut den eksentriske musikeren før han var ferdig. Publikum var mer samstemte i sin beundring og Ketil høstet stående applaus for sin «gresstrå»-spilling, som for øvrig var samme melodi som Paul Potts vant den britiske versjonen av talentprogrammet med.

- Jeg syntes det tok for lang tid før det ble bra. Ideen var artig, men da må du få det til litt bedre, mente Thomas.

- Han fikk det jo hel sykt bra til, mente Jan Fredrik, og Kjetil gikk videre med to mot en stemme.

Se Kjetil spille på rare instrumenter

220419

Daniel

Magikeren Daniel Larsen imponerte med sin variasjon av det gamle «sage-dame-i-to» trikset, der han både satte fyr på boksen og spiddet den stakkars hjelperen sin med flere lange spyd, før han avslørte at boksen selvfølgelig var blitt tom på magisk vis. Marte Stokstad sto igjen som et stort spørsmålstegn, der hun så på nummeret fra sidelinjen. Etter å ha tryllet tilbake hjelperen sin, fikk han juryen til å gjøre store øyne da han like så godt tryllet fram to damer til.

- Dette var noe annet en de barneshowene du har sett på Geilo, Mia, sa Daniel

- Ja, nå ble jeg rimelig imponert, måtte Mia innrømme.

- Det var dritimponerende, og det er vel ingen her som ikke er imponert nå, stemte Thomas i, og med et digert ja fra Jan Fredrik også, gikk magiske Daniel videre uten problemer.

Se trikset

226678

Duolva Duottar

Duolva Duottar er en raptrio fra Kautokeino som rapper på samisk, og nettopp språket var et problem for Thomas.

- Jeg kan oppfatte at dere har en klar og tydelig tilstedeværelse på scenen, dere har attitude, men akkurat hva dere snakker om, hvor bra teksten er og hvordan det er fremført, det mister jeg helt, sa Giertsen og ble møtt med buing fra publikum.

- Ja, forventer dere at jeg skal kunne samisk, spurte han og ble svart med enda mer buing.

Faktisk så hadde alle tre dommerne x-et ut den samiske trioen, men både Mia og Jan Fredrik ombestemte seg tydeligvis etter Giertsens tirade og forsvarte guttas rap.

- Hvordan går det med rap-ekspert Giertsen der borte, lo Jan Fredrik før han berømte Duolva Duottar for både samspillet, originaliteten og rappinga. Mia Gundersen likte at gutta hadde lyst å gjøre en forskjell for den samiske kulturen, og med to stemmer mot Giertsens ene, gikk den samiske trioen videre.

Se rappen

226679

Celina

Syvårige Celina tok dommerne med storm da hun sang «I'm telling you I'm not going» fra musikalen «Dreamgirls». Kledt i påskegult og med mamma spent ventende i kulissene sang den lille jenta som hun aldri skulle ha gjort annet. Jan Fredrik var helt rystet over Celinas talent.

- Du tar scenen veldig mye bedre enn ekstremt mange av de tusenvis av menneskene jeg har sett som kommer inn på idolaudition, som ikke engang forstår hvorfor de står på den scenen. Du var langt, langt foran de, ment han.

En samstemt jury sendte dermed syvåringen videre til semifinalen.

Se Celina synge

218621

Mathias og Benjamin

De to halvbrødrene på henholdsvis 19 og 14 år lærte sjongleringen av enda en bror, og Mathias har trent i ti år allerede. Han kan ikke bare sjonglere, men også spille piano, noe han gjør i begynnelsen av nummeret. Det sjongleres med både baller og kjegler, og brødrene møtes med stående applaus og en måpende Jan Fredrik Karlsen etter at nummeret er over.

- Dette her var et helhetlig og utrolig godt nummer. To talentfulle gutter som jeg gleder meg og tror vi kommer til å sende videre, sa han etter at guttene var ferdige.

- Jeg må bare si jeg er helt enig. Det var fantastisk, også er det en glede å se noen som er så fokusert, så tilstedet i det dere gjør. Det er så sobert, så velkomponert, og dere blåser ikke av alt kruttet med en gang. Jeg synes det var helt fantastisk, sa Thomas.

Se Mathias og Benjamin sjonglere

226681

New Age Ninjas

Disse fem guttene driver med tricking, som er en blanding av kampsport, akrobatikk og dans og etter en energisk og fartsfull forestilling høster også disse stående applaus fra publikum.

- En ting er sikkert, jeg er ikke keen på å havne i bråk med dere på byen, da kommer jeg til å slite, sa Jan Fredrik til de utvilsomt godt trente gutta.

- Mia har jævlig lyst å møte dere på byen, ler Thomas, noe Mia bare må bekrefte.

- Jeg synes det var spektakulært og rått. Dere skjønner jo å lage show av talentet deres, og dere ser så ut. Dritbra, mente Thomas og men stemmer fra både Jan Fredrik og Mia var gutta videre til semifinalen.

Se trickingen

226683

Tina

Fiolinvirtuosen Annie Valentina Presthus imponerte men sin vanvittige kontroll over det vanskelige instrumentet. At Tina i tillegg bare er 11 år, gjør ikke bragden mindre. Med mor på piano spilte hun seg rett videre til en semifinale i «Norske Talenter».

Se Tina

226682

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere