Stem på tidenes kvinne

Hver dag i femti dager kan du stemme på tidenes kvinne.

24.04.07 13:51

(SIDE2:) Det er mange kvinner som har utpekt seg og som har gjort mye for sitt folk, omgivelsene og verden rundt seg.

Vi har, sammen med våre lesere, plukket ut 100 kvinner som skal bli til 50. Hver dag presenteres to og to, og du som leser bestemmer hvem som fortjener plass på listen over de 50 største.

Den som får mest stemmer hver dag vil være med på listen. I tillegg vil de fem taperne som får mest stemmer konkurrere ut de fem vinnerne som får minst fra semifinalene.

Ikke bare kan du være med og bestemme, men du kan også vinne premier. Hver uke kan du vinne produkter for 1000 kr fra Nivea, og til slutt er det et stort reisegavekort som venter på en av de som har vært med og bestemt.

I den åttende runden kan du stemme på følgende:

Agnodice (gresk legende) var en av Athens jomfruer som kledde seg ut som en mann for å lære medisin fra Herophilos. Hun lærte hvordan å være en jordmor, og begynte å praktisere som en. Hun fortalte om hennes egentlige kjønn til sine pasienter, men ikke ellers, noe som gjorde henne meget populær. Hun ble til slutt så populær at flere leger mistet alle pasientene sine. Legene sendte en klage og fremsatte påstander om korrupsjon. Da hun ble stilt for retten, avslørte hun sitt kjønn. Noe som førte til at en ny lov ble vedtatt, nemlig at alle kvinner kunne gå i jordmorlære.

Elizabeth Blackwell (født 3. februar 1821 – død 31. mai 1910) var den første kvinnen til å få en medisinsk grad i USA. Opprinnelig britisk, men familien emigrerte til USA i 1832. Hun startet som lærer med et stort ønske om å praktisere medisin. Som kvinne var det vanskelig å få jobb, så hun åpnet et eget pleiehjem for kvinner og barn i New York. I ettertid åpnet hun en ny klinikk i New York, samt en legeskole kun for kvinner i London. Hun pensjonerte seg i an alder av 86 år.

Her kan du avgi din stemme.

(Kilder: Wikipedia)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag