Gå til sidens hovedinnhold

Stemt ut av bystyret

Andreas Behring lover å fortsette kampen for et bedre miljø i Groruddalen, selv om han har mistet plassen i bystyret.

sentrum/groruddalen: Groruddøl og SV-politiker Andreas Behring fant ikke mye å juble over etter valget. Partiets lave oppslutning halverte SV sin bystyregruppe i Oslo. Fremtiden er usikker etter at han mistet sin faste plass i bystyret. Dermed blir det tyngre å jobbe med politiske saker.
Jeg kunne godt tenkt meg å fortsette Men sånn er livet som politiker. Du vet aldri om du blir valgt. Det er farlig å satse på at det skjer, sier Behring, som for tiden deltar i den interne oppvasken i SV.
Jeg er vara til bystyret, så jobbingen med Groruddalen er ikke over for min del. Du skal ikke se bort fra at det blir mer å høre fra meg, sier den blide og sympatiske samferdselspolitikeren fra Stovner.

Nytt flertall

Oslo bystyre har nå et flertall av Høyre, FrP og Venstre. Det brede "miljøflertallet", hvor Ap, SV, KrF, RV og Venstre fant sammen, frykter Behring nå er borte. Dette fordi Venstre har markert at de støtter et FrP/H-byråd.
Nå har vi et flertall som ikke er så opptatt av miljø og Groruddalen. Det er synd for byen at Venstre støtter et H/FrP-byråd. Det er ikke bra at byrådet må dras etter håret for å få til løsninger,sier han.

Bekymret for deltakelsen

Mange har pekt på lav valgdeltakelse som årsak til at de røde tapte kampen om et nytt flertall. I Groruddalen raste valgdeltakelsen med 20 prosent fra 2005-valget. Behring ser en stor utfordring i å få engasjementet opp på dette området.
Det er veldig gledelig at 10 av 15 bydeler i Oslo nå er røde. Bydelens innbyggere ønsker våre løsninger. Da er det veldig synd at ikke flere går og stemmer. Det betyr at vi ikke har klart å engasjere nok. Vi må få mer liv i den lokale politiske debatt. Dersom flere groruddøler hadde stemt, er jeg sikker på at vi hadde fått rødt flertall i bystyret også, sier Behring.

Saker med gjennomslag

På spørsmål om hva SV i inneværende periode har fått til, ramser Behring opp følgende:
Jeg er stolt av at vi fikk gjennomslag for bygging av Rommen skole, selv om badet mangler. Vi fikk til mye kollektivsatsning i Oslopakke 3. 300 millioner til drift og investering hvert år. Det er vår seier. Vi fikk til satsning på Haugenstua, og sørget for at Furuset Forum fikk samme driftsmulighet som andre, sier Behring om noe av det som er utført takket være SV.

Krum nakke

Behring har vært en markant miljø- og samferdselspolitiker, og en aktiv forkjemper for Groruddalen. Engasjementet er fortsatt sterkt, selv om rolle nok blir en annen fremover.
Vi skal fortsette å jobbe for miljøet og Groruddalen, sier Behring. Hvis flere i Groruddalen hadde stemt, hadde vi vunnet valget
Andreas Behring (SV)

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua