RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stena kaster seg på riggbølgen

Sist oppdatert:
Det svenske offshorekonsernet Stena Drilling vil også være med på nybyggingsbølgen i riggmarkedet, og skal være klare med planer for et nytt boreskip
Det skjer etter at de norske aktørene de siste måneden har vært meget offensive på nybyggingsfronten med en rekke ordre på meget avanserte enheter rettet mot dypvannsmarkedet.

Stena som er en av de større aktørene i Nordsjømarkedet ser ikke ut til å bli akterutseilt, og skal ifølge Upstream være klare til å investere 600 millioner i et nytt boreskip.

Den nye riggen skal bygges ved det sørkoreanske Samsung-verftet under navnet Stena Drill Max. Det er snakk om et boreskip med seks propeller for dynamisk posisjonering på 105.822 tonn.

Boreskipet vil bli en av de dyreste boreenhetene noensinne bygget, utenom Ocean Rigs halvtnedsenkbare rigger Eirik Raude og Leiv Eriksson.

I forrige uke erklærte skipsreder John Fredriksens riggselskap SeaDrill opsjonen på sin andre avanserte borerigg ved Jurong-verftet, mens Aker Kværner har lansert planer om bygging av to avansert halvtnedsenkbare rigger for boring på ultradyptvann. Tidligere i fikk selskapet Eastern Drilling på plass finansieringen med hjelp fra riggveteranen Smedvig for bygging av en sjettegenerasjonsrigg.

Stena Drilling som eies av Olsson-familien har i dag en flåte på fem enheter, hvor av en dypvannsrigg, Stena Tay.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere