RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stenger for biler for å hjelpe bussene

KAOS: Det har vært kaotisk i Bjørvika de siste ukene, men kan bli bedre fra i dag når Operagata stenges og trafikken dirigeres manuelt.
KAOS: Det har vært kaotisk i Bjørvika de siste ukene, men kan bli bedre fra i dag når Operagata stenges og trafikken dirigeres manuelt. Foto: Terje Pedersen (ANB)
Sist oppdatert:
Mellom klokken 14 til 18 alle dager denne uken blir Operagata stengt for biltrafikk for å slippe bussene fram.

De siste ukene har vært kaotisk for pendlere til Oslo som har måttet kjøre buss på grunn av oppgradering på Østfoldbanen., skriver dittOslo.

Stor trafikk fra avlastningsbusser og korte intervaller i lyskryssene i Dronning Eufemias gate har ført til at pendlere har brukt timesvis på å komme seg hjem fra jobb.

Statens vegvesen, Ruter, NSB, Oslo kommune og politiet samarbeider nå for å gi bussene prioritet og løse floken.

Denne uken vil Operagata være stengt for biltrafikk fra klokken 14 til 18. Det blir også manuell dirigering av trafikken i kryssene Operagata/Langkaigata, Nylandsveien/Dronning Eufemias gate, Dronning Eufemias gate/Kong Håkon 5s gate og rundkjøringen ved Mosseveien foran utkjøring til Ekebergtunnelen.

- Det har gått greit nå i formiddag, men vi merker at det er flere biler på veiene. Effekten av tiltakene får vi se nå i ettermiddag, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i NSB.

815 busser i døgnet

I denne perioden har NSB hatt opp til 815 avganger og ankomster med avlastingsbusser på OSLO. Fra denne uken har NSB satt opp flere avganger med lokaltogene og håper å få sluset flere lokalreisende over på disse.

- Det har vært veldig stort trykk, men vi håper at flere lokaltog og styringen av trafikken vil gi bedre flyt, sier Gina Scholtz.

Bilister oppfordres til å benytte Operatunnelen i stedet for å kjøre gjennom Bjørvika.

Trafikken til Sørenga vil gå som normalt og omleggingen vil ikke berøre kollektivtrafikken eller forholdene for syklende og gående.

Arbeidet på Østfoldbanen skal avsluttes søndag 17. august og togtrafikken vil da gå som normalt igjen.

Les flere saker i dittOslo

Få de siste trafikkoppdateringene her:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere