RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stenger ned kapasitet - kjøper fra Yara

Sist oppdatert:
Den amerikanske gjødselprodusenten Terra Industries stenger et ammoniakkanlegg i USA, og kjøper i stedet inn ammioniakk fra Yara. Les mer her
Høye gasspriser har fått den amerikanske gjødselprodusenten Terra Industries til å stenge sitt ammoniakkanlegg i Dondaldsonville, Louisiana for evig. Anlegget har ikke vært i drift siden 23. desember i fjor og hadde en årlig produksjon på 500.000 tonn ammoniakk.

Anlegget har vært en integrert produksjonsenhet, men blir nå utelukkende brukt til lagring og distribusjon, opplyser selskapet i en pressemelding.

For å få forsyninger har Terra inngått en avtale med Yara om kjøp av ammoniakk som omtrent tilsvarer det halve millioner tonnene som Terra produserte selv. Avtalen har en løpetid på tre år, med automatisk fornyelses periode hver annet år etter den første treårs perioden.

- Høye og volatile naturgasspriser gjør det uøkonomisk å holde ammoniakkanlegget i Donaldsonville på stand by, sier toppsjefen i Terra, Michael L. Bennett i en kommentar.

Yara opplyser til iMarkedet.no at avtalen med Terra omfatter omtrent 10 prosent av årshandelen Yara har i ammoniakk. Yara produserte i fjor selv 4,2 millioner tonn ammoniakk mens de inkludert med delveide selskap produserte 5,2 millioner tonn.

Leveransen av ammoniakk skal skje fra Yaras anlegg i Trinidad.

Yara er idag opp 3,28 prosent til 86,50 kroner aksjen på Oslo Børs. Selskapet leverer tall for første kvartal fredag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere