RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stenger norsk ambassade

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Den norske ambassaden i Islamabad er blitt stengt på grunn av trusselbildet.

Utenriksdepartementet har besluttet å stenge den norske ambassaden i Islamabad, Pakistan på grunn av trusselbildet, melder NRK.

– På grunn av utviklingen i det generelle trusselbildet og trusselvurderingen i Islamabad, har Utenriksdepartementet besluttet å stenge ambassaden torsdag 1. juli og fredag 2. juli, sier underdirektør i Utenriksdepartementet, Ragnhild Imerslund, til Nettavisen.

Imerslund ønsker ikke å kommentere om det er fremsatt noen konkrete trusler mot den norske ambassaden eller om stengningen har noen sammenheng med terrortrusselen som ble fremmet tidligere i år.

Hvilke tiltak som blir iverksatt for de ambassadeansatte i tiden fremover, ønsker ikke Imerslund å kommentere grunnet sikkerhetsmessige årsaker.

I forrige uke ble det avdekket at en person ble pågrepet i Islamabad i mai måned mistenkt for å ha planer om terrorangrep mot en rekke ambassader i den pakistanske hovedstaden, deriblant den norske ambassaden. Det svenske Utenriksdepartementet opplyste i forrige uke at mannen ble pågrepet med to tonn sprengstoff.

Les også: – Skulle sprenge norsk ambassade

Ifølge den danske avisen Berlingske Tidende, hadde mannen planer om å utføre terrorangrep mot ambassadene til Norge, Sverige, Tsjekkia, Ungarn og Sør-Afrika. Motivet for det planlagte angrepet mot den svenske ambassaden, var Sveriges deltagelse i ISAF-operasjonen i Afghanistan. Norge bidrar også med styrker i operasjonen i Afghanistan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere