RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stenger Ormen Lange etter flyulykken

Foto: Hommedal, Marit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Hydro har nå stengt alt arbeid ved Ormen Lange-prosjektet etter flyulykken på Stord, bekrefter informasjonsleder Dag Ryen Ofstad.

– Vi er alle sterkt preget av det som har skjedd på Stord i dag. Stemningen her er naturlig nok langt fra god, og det er mange her som har mistet gode venner i flybrannen. Derfor har vi besluttet å stoppe alt arbeid her ute, sier Ofstad til iBergen.no.

Skulle til Aukra
Beslutningen om å stenge ble tatt allerede før det ble klart at det var gått menneskeliv tapt på Stord Lufthavn, da et fly med 16 personer om bord skled av rullebanen og tok fyr like etter landing ved 7.30-tiden i morges. Tre personer mistet livet, og en rekke ble skadd i ulykken.

Flyet var hyret inn av Aker Kværner Stord, og skulle frakte anleggsarbeidere til Aukra-feltet i Møre og Romsdal, for arbeid på Ormen Lange-prosjektet.

– Det ble tidlig klart at dette var en hendelse av meget alvorlig karakter, og vi besluttet å stenge fordi vi ser informasjonsbehovet rundt denne ulykken som svært stort. Vi kommer til å avholde det første informasjonsmøtet for de ansatte klokken 16.00 i ettermiddag, sier Ofstad.

- Tenker ikke på pengene
Kommunens kriseteam er nå på vei til Aukra-anlegget. Hydro har også tilkalt prest for å bistå sørgende utover dagen.

– Hvor lenge vil anlegget bli holdt stengt?

– Det er umulig å si.

– Hvor mye taper dere økonomisk på å stenge anlegget i dag?

– Det tenker vi ikke på i det hele tatt. Tankene våre går til de som er rammet av ulykken. Penger blir uviktig i en slik sammenheng, sier Ofstad til iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere