Stenger Sonen privat etter voldtekt

Foto: TV 2

Sonen avvikler en ny wap-tjeneste etter at en mann skal ha voldtatt en jente han traff gjennom en av chatteprogrammets tidligere tjenester.

13.07.06 11:11

(SIDE2:) - Den tjenesten mannen har brukt ble mer eller mindre avviklet i fjor sommer. Vi har ikke vært kjent med voldtektstiltalen før nå. Men vi avviklet tjenesten etter noen henvendelser fra publikum, uten at det hadde noen sammenheng med denne saken, sier Kurt Leirvåg som er avdelingsdirektør for tele og media i TV 2 Interaktiv. De disponerer off time-tiden på TV 2 og TV 2 Zebra og bruker denne til å profilere sine tjenester gjennom konseptet Sonen.

Oppga mobilnummer

Den 52 år gamle mannen er tiltalt av statsadvokaten i Rogaland for å ha voldtatt en 15 år gammel jente som han møtte gjennom Sonens privatchat. Denne SMS-tjenesten fungerer slik at man kan chatte sammen via tjenestenummeret 1984, men fortsatt være anonymisert. Den unge jenten må her ha gitt mannen sitt mobilnummer.

Stenger ny tjeneste

- Den tjenesten har ikke vært markedsført på over et år, og vi har minimalt med trafikk på den, opplyser Leirvåg og bekrefter at den nå er avviklet for godt. Samtidig vil de stenge en relativt ny wap-tjeneste der man også kan chatte sammen utenfor tv-skjermen, da via internett på mobilen.

- Dette gjør vi for å være på den sikre siden, så lenge det er en risiko for at den kan misbrukes, sier Leirvåg til Side2.

Benekter voldtekt

Den 52 år gamle vestfoldmannen skal ha voldtatt den 15 år gamle jenten på Clarion Hotel i Stavanger 28. mai i fjor. Han skal ha møtt to 15 år gamle jenter gjennom chatten, og reist til Rogaland i april i fjor der han møtte begge hver for seg. Den ene jenten skal da ha hatt sex med ham frivillig. Den andre jenten opplyser ifølge tiltalen at han kom tilbake i mai og da lurte henne med på hotellrommet og voldtok henne da hun gjorde motstand.

Ifølge VG har mannen erkjent seksuell omgang med begge jentene, men nekter for å ha begått voldtekt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.