*Nettavisen* Nyheter.

Stenger valglokale i Oslo

Gjorde funn av asbeststøv.

08.09.13 15:16

Valgstyret i Oslo har besluttet å stenge valglokalet på Sogn videregående skole med umiddelbar virkning. Det melder Aftenposten.

Send SMS TIPS til 2242 eller E-post til tips@nettavisen.no

- Vi fikk en telefon to minutter på tolv om at det var funnet asbeststøv i valglokalene i går på grunn av en ombygging ved skolen, sier kommunikasjonssjef for valget i Oslo, Ingvild Åsgård, til Nettavisen.

Klokken 12.20 besluttet valgstyrets leder å stenge valglokalene, fortsetter hun.

- De velgerne som sogner til skolen kan nå oppsøke hvilket som helst av de 110 andre valglokalene i Oslo og avlegge stemme på ordinært vis, sier Åsgård.

Lokalene skulle opprinnelig åpne klokken 13.00. Kommunikasjonssjefen har ikke kjennskap til hvor mange som kan være utsatt for det farlige støvet.

Det er Undervisningsbygg som drifter og forvalter Sogn videregående skole. Organisasjonen har ikke oversikt over hvor mange som kan være utsatt for asbeststøvet.

- Undervisningsbygg jobber nå etter føre var prinsippet. Vi tar prøver og bruker egne og eksterne eksperter, sier Marit Thorsen, kommunikasjonsdirektør i Undervisningsbygg, til Nettavisen.

- Vi har hele tiden vært kjent med at det var asbeststøv på skolen, men vi var ikke klar over at det var slike store mengder. Vi var heller ikke kjent med at skolen skulle brukes som valglokale, sier hun.

- Kunne dere håndtert situasjonen annerledes?

- Det er alltid lett å være etterpåklok. Kanskje asbestkartleggingen kunne vært mer omfattende? sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.