RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Tor Richardsen (Illustrasjon)

Stengt inne da brannalarmen gikk

Sist oppdatert:
Dørene på T-banestasjonen gikk i lås da brannalarmen gikk.

(iOslo.no) Torsdag ettermiddag gikk brannalarmen på T-banestasjonen på Ellingsrudåsen. Samtidig gikk døren ved nedgangen til stasjonen i lås, og en kvinne ble låst inne.

- Det er et stort spørsmål vi stiller oss, hvorfor dørene gikk i lås da alarmen gikk. Verken vekterne eller kvinnen fikk opp døra, sier vaktkommandør Roy Kristoffersen ved vaktsentralen til Oslo brann- og redningsetat til iOslo.no.

Har du opplevd ubehagelige hendelser på t-banen? Tips oss på tips@ioslo.no.

Han forteller at det er usikkert hvor lenge kvinnen var stengt inne. Operasjonsleder Bjørn Ølstad ved Oslo politidistrikt sier til iOslo.no at kvinnen ble sluppet ut kort tid etter at politiet kom til stedet klokken halv ett.

Brannvesenet fikk melding om alarmen klokken 12.17. Det betyr at kvinnen kan ha vært stengt inne i rundt 15 minutter.

- Jeg vet ikke hvor lenge hun var stengt inne, men det er uansett for lenge, sier kommunikasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift til iOslo.no.

Låsfeil
Han forteller at det var en feil ved låsemekanismen på døra som stengte kvinnen inne.

- Dørene gikk helt i lås. Det skal ikke skje, og vi sendte umiddelbart Falck oppover for å reparere feilen, sier

Han bedyrer at ingenting kunne ha skjedd selv om det hadde vært en ordentlig brann, fordi kvinnen ble stående i en betonggang uten noe brennbart materiale. Selskapet beklager imidlertid på det sterkeste.

- Forferdelig ubehagelig
- Det er forferdelig ubehagelig å bli stengt inne på den måten. Vi kommer til å ta kontakt og sende en blomsterhilsen og beklagelse til henne, sier Rydmark.

- Kan du utelukke at noe sånt skjer på andre T-banestasjoner?

- Dette er en enkeltstående hendelse som ikke skal gjenta seg. For sikkerhets skyld skal vi ta en kontroll på andre dører i systemet, sier Rydmark.

Det er foreløpig usikkert hva som utløste brannalarmen. Det har vært noe sveising på stedet, men det kan også ha vært en kinaputt som startet alarmen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere