Gå til sidens hovedinnhold

Stengte Aalborg-skoler etter bombetrussel - leter med hunder

Skoleledelse mottok bombetrussel per e-post torsdag morgen.

En bombetrussel mot Techcollege og Aalborg Tekniske Gymnasium i Aalborg torsdag morgen førte til stor politiaksjon og stenging av skolen. Bombetrusselen ble framsatt i en epost til skolens ledelse, som deretter slo alarm overfor politiet.

- På grunn av omstendigheter trusselen er mottatt i, har vi i samråd med skolens ledelse valgt å holde skolens avdelinger lukket inntil videre, opplyser politiinspektør Ole Kristensen ifølge en melding på Nordjyllands Politis nettsider.

Politiet holdt torsdag klokka 10 en kort orientering for pressen.

- Vi jobber intenst med å løse situasjonen. Vi kan ikke utelukke at dette er svært alvorlig, sier politiinspektør Ole Kristensen ved Nordjyllands politi på pressekonferansen ifølge EkstraBladet.

- Vi undersøker alle steder som er sperret av. Vi leter med hunder og er massivt til stede i hele byen. Vi gjør også alt det vi kan for å spore den e-posten som skolen mottok, sier politiet videre.

Ifølge EkstraBladet er Techcollege evakuert på fem adresser i Aalborg og Nørresundby, mens begge Aalborgs Tekniske Gymnasiums avdelinger to avdelinger i Aalborg er evakuert.

Aalborg Tekniske Gymnasium har to avdelinger og tilsammen cirka 800 elever og er en av Danmarks største videregående skoler. Skolen er en del av Techcollege, en kjede av yrkesskoler i Danmark.

- Vi er tallrikt til stede på flere av skolens adresser og tar situasjonen alvorlig. Vi oppfordrer alle til å bevare roen, skriver Nordjyllands politi på Twitter.

Elevene ved skolen er blitt bedt om å holde seg hjemme.

Hele området rundt skolen er sperret av, melder nettavisen Nordjyske.

- Jeg hadde akkurat kommet ut av bilen da en annen elev sa til meg at det hadde vært en bombetrussel, sier Nicolai Rask, elev ved Techcollege i Aalborg, til Nordjyske. Han bekrefter at alle elever er sendt hjem.

Se de siste Twitter-meldingene fra Nordjyllands politi:

.

Kommentarer til denne saken