Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel om vanskelige kjøreforhold i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark, Agder, Rogaland og Nord-Norge.

Les også: Vinden rev av taket på hus i Hordaland

På Østlandet er det snø og stedvis sludd og regn som fører til de vanskelige forholdene. Fra mandag ettermiddag ventes det store mengder snø i Oslo og Akershus. På disse stedene bør det ikke kjøres uten vinterdekk, ifølge Yr.no.

I Rogaland er det nedbør som fører til vanskelige kjøreforhold og forsinkelser. I Vest-Agder og Rogaland er det er ventet mellom 50 og 70 millimeter nedbør, enkelte steder 100 millimeter, det neste døgnet.

Lenger nord er det varslet økt vind til full storm utsatte steder i Hordaland, Sogn og Fjordane og Trøndelag. Den kraftige vinden vil varer til og med tirsdag.

I Nord-Norge er vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind og snøfokk.

Europavei 16 over Filefjell er den enste fjellovergangen mellom øst og vest som er åpen mandag morgen.

Samtidig er flere fjelloverganger i Sør-Norge stengt eller har kolonnekjøring. Blant annet er europavei 6 over Dovrefjell og riksvei 13 over Vikafjellet stengt. På europavei 134 over Haukelifjell og riksvei 15 over Strynefjellet er det kolonnekjøring.

På riksvei 52 over Hemsedalsfjellet har det siden 18-tiden søndag kveld vært så vanskelige kjøreforhold at det bare er tyngre kjøretøy, de over 7,5 tonn, som får være med i kolonnene.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her