RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stengte veier og strømbrudd i stormen

VENTER STORM: Det blåser frisk på Vestlandet.
VENTER STORM: Det blåser frisk på Vestlandet.
Sist oppdatert:
– Trær velter i hytt og pine.

(BA): Enkelte steder blåser det opp i full storm i Bergen og omegn tirsdag kveld. Spesielt i Nordhordland og i Hardanger er trær tatt av vinden og veltet flere steder.

– I hele distriktet får vi meldinger som trær som velter i veibanen i hytt og pine, sier trafikkoperatør Ove Amundsen ved Vegtrafikksentralen til BA.


– Dirigerer trafikken

– Sotrabroen er utsatt for vinden. Den er stengt for større kjøretøy. Politiet er på stedet og sjekker og dirigerer hvem som får kjøre over, sier Amundsen til BA ved 20-tiden tirsdag kveld.

Klokken 1830 meldte politiet at broen var stengt for lastebiler, busser og biler med tilhengere og større takbokser.

– Det har falt mye nedbør de siste timene, men Vegtrafikksentralen har ikke fått noen klager på overvann og fare for vannplaning på veistrekninger i distriktet, sier Amundsen.

Kolonne

Når det gjelder fjellovergangene, er riksvei 13 over Vikafjellet stengt, og vil ikke bli åpnet tirsdag. Hardangervidda var klokken 20 stengt for tyngre kjøretøyer, og det var kolonnekjøring for andre.

Veivesenet varsler at det kan bli innført kolonnekjøring på kort varsel på europavei 134 over Haukeli og riksvei 52 over Hemsedalsfjellet.

Sjekk oppdaterte veimeldinger her

Fergesamband stengt

I Hordaland er fergestrekningen Leirvåg-Sløvåg stengt på grunn av uvær.

– Prognosene tilsier at vinden ikke vil løye før ved midnatt, sier Amundsen.

Strømbrudd

Enkelte strømabonnenter i Hordaland er uten strøm.

På Kvamskogen har det vært ustabilt, og over 400 kunder har i perioder vært rammet, men ifølge strømleverandøren BKK har de fleste fått strømmen tilbake.

Verre er det inne i Stordalen i Masfjorden og Høyanger-området for 125 kunder. De blir vil uten strøm til i morgen.

– Vi har forsøkt å komme oss inn med snøskutere i dag, men være har vært for dårlig, og nettet blir først utbedret i løpet av morgen formiddag, sier kommunikasjonsdirektør Tonny Nundal i BKK til BA.

Bortsett fra det, har BKK inntil 2030-tiden tirsdag kveld ikke fått meldinger om omfattende strømstans som følge av uværet som herjer.

– BKK har rutine for å ha større antall mannskaper tilgjengelig for reparasjoner når været er som nå, sier Nundal.

Også Askøy Energi melder om strømstans for en del kunder i Kjerrgaarden, Fromreide tidligere tirsdag kveld. Etter en time fikk kundene strømmen tilbake ved 19-tiden.

Les flere saker på BA her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere