Gå til sidens hovedinnhold

Stenseng om trakasseringssakene: – Jeg er lei meg

Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng sier hun er lei seg for at partifeller har opplevd trakassering uten at det er blitt slått ned på.

Da partisekretær Kjersti Stenseng åpnet organisasjonsdebatten på landsmøtet, snakket hun om #metoo. Ifølge Stenseng vet de at det er folk som ikke har turt å si ifra om seksuell trakassering innad i partiet.

– Jeg vet det er folk som ikke har turt å stå fram. Til alle dere vil jeg si: Dere skulle ikke opplevd det dere har gjort. Det skulle vært tatt tak i. Og det er jeg veldig lei meg for, sa Stenseng fra talerstolen på partiets landsmøte lørdag, og hun ble møtt med applaus.

– Det viser at alt ikke har vært som det skulle. Opp igjennom historien har folk opplevd sextrakassering og hatt ugreie opplevelser i vårt parti. Noen vil ha det med seg resten av sitt liv, sa Stenseng, som har fått kritikk for sin håndtering av varslene mot tidligere nestleder Trond Giske

Det var i januar 2018 at Ap konkluderte med at Trond Giske hadde brutt partiets retningslinjer for seksuell trakassering. Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet 7. januar i fjor som følge av flere varsler mot ham. Varslene var knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel.

I mars avsluttet Arbeiderpartiet saken mot Giske, der konklusjonen om at han hadde brutt partiets retningslinjer blir stående.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken