RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stensrud om Oslo Børs

Sist oppdatert:
Kristoffer Stensrud i Skagen Fondene har tro på tank og tror kronesvekkelsen den siste tiden foreløpig ikke har gitt fullt utslag i aksjemarkedet
iMarkedet vil i en serie artikler intervjue sentrale finansfolk for å høre deres mening om utviklingen i finansmarkedene fremover. Tredjemann ut er Kristoffer Stensrud i Skagen Fondene. Her er Stensrud syn på det norske markedet.

At den norske kronen har falt klart tilbake mener han er noe av grunnen til at det norske markedet har gått bra den siste tiden, og man har fått en slags re-prising. Man må tilbake til 2000 for å finne sist gang norske kroner var notert like lavt mot euro.

- Det ser ikke ut som markedet har tatt helt inn over seg den valutakursendringen som har skjedd, sier Stensrud.

Han fremhever at Hovedindeksen ved Oslo Børs per dags dato ikke er på et høyere nivå enn på samme tid i fjor, til tross for kraftig oppgang hittil i 2003. På høstparten i fjor ble var imidlertid situasjonen en annen. Da var flere selskaper priset til kontantbeholdningen og man så flere åpenbare verdicase på Oslo Børs, skal vi tro Stensrud.

- Markedet var kraftig oversolgt, hevder Stensrud.

Nå er man imidlertid på et nivå som Stensrud omtaler som [«]en mer normal tilstand[»].

Renessanse for tradisjonelle selskaper
Fremover tror Stensrud at de mest undervurderte selskapene i Norge er å finne i de mest upopulære bransjene. IT er ikke like mye i vinden lenger, skal vi tro Skagen Fondenes investeringsdirektør.

- Det er ikke like interessant å se etter undervurderte teknologiselskaper, sier Stensrud.

Enkelte godbiter finnes det derimot fortsatt, ifølge Stensrud, som trekker frem Tandberg Television, Tandberg Data og Telenor.

Også Kongsberg Gruppen fremheves som et bra investeringsalternativ.

- Der betaler man ikke noe for teknologien, hevder Stensrud.

Han tror at tradisjonelle selskaper kan stå foran en renessanse i Norge etter hvert, slik man har sett en tendens til i USA. I denne sammenhengen trekker han frem Frontline og Wilhelmsen.

- Frontline skal ikke prises til rabatt. Hvis dollaren skal ned så skal ratene opp, og hvis Asia skal vokse så må de ha olje, sier Stensrud, som tror dollaren vil falle fremover.

Han tror fastlands-Norge skal slite en stund etter den katastrofale rentehevelsen fra Norges Bank i fjor og venter ikke vekst i fastlandsøkonomien før i løpet av ett års tid. Han er likevel ikke i tvil om at Oslo Børs har mer å gi og venter fortsatt oppgang i andre halvår.

- Det er et meget godt klima for aksjeinvesteringer, avslutter Kristoffer Stensrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere