RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stensrud ser ingen nedside

Sist oppdatert:
Investeringsdirektør i Skagen Fondene, Kristoffer Stensrud (bilde), ser ingen nedside i det norske aksjemarkedet og har stor tro på markedet i tiden fremover. Sjekk hans syn her
Kristoffer Stensrud, mangeårig investeringsdirektør i Skagen Fondene, har stor tro på aksjemarkedet. Ikke bare utover høsten, men i lang tid fremover. Han mener markedet vil fortsette videre oppover og er svært positiv til den fremtidige utviklingen.

- Markedet ser greitt ut det. Lave renter og stigende selskapsfortjenester burde føre til minste motstands vei og at markedet fortsetter oppover. Jeg tror også det vil holde seg stabilt fremover, sier Stensrud.

Investeringsdirektøren er svært fornøyd med de selskapsresultatene som har blitt langt frem så langt i år.

- Vi har stort sett fått positive overraskelser, mener han.

Han er godt tilfreds med de fleste tallene, både nasjonalt og globalt.

- Vi har for det meste sett gode resultater, også globalt. Det er alltid noen evige tapere, men mange leverer bra og en rekke selskaper har kommet med turnarounds, forteller han til iMarkedet.no

Forholdsvis optimistisk

Stensrud og Skagen Fondene er forholdsvis optimistiske til utviklingen utover høsten av flere grunner.

- Oljeprisen ser jo ut til å ha bitt seg fast rett under 60 dollar, mens forventningene ligger lavere. Dette er positivt, sier Stensrud før han fortsetter:

- I motsatt til i fjor er vi i en fase hvor vi har moderate forventninger som stort sett blir overtruffet. Både når det gjelder selskaper og konjunkturer.

Investeringsdirektøren i Skagen Fondene opprettholder derfor det aksjesynet han har hatt i hele år.

- Det er godt klima for aksjeinvesteringer. Det synspunktet har vi har hatt i hele år, fastslår han overfor iMarkedet.no

Han mener også risikoen i markedet er relativt lav.

- Vi tilhører den optimistiske campen og emner risikoen er lav. Utviklingen er veldig likt det vi så i 90-årne. Da hadde vi tre gode år, sier Stensrud.

Ser liten nedside

Strategen ser ikke noen særlig nedside i aksjemarkedet fremover.

- Jeg ser ikke noen foreløpig, sier han og forteller videre:

- Det som normalt er en nedside er når tilbudet av aksjer stiger ganske kraftig. Men det ser vi ikke nå. Selskapene driver jo blant annet og kjøper tilbake egne aksjer.


Skagen Fondene og Stensrud mener også at få emisjoner vil føre til et høyere priset aksjemarked.

- Til nå har vi omtrent kun sett emisjoner i offshore-sektoren. Der er kapitalapparatet 25 år gammelt, så de trengs. I tillegg preger overtagelser. Da blir det færre og færre aksjer tilgjengelig, mens flere og flere vil ha, resonerer Stensrud og fastslår nok en gang:

- Dermed er minste motstands vei er oppover.

Men Stensrud ser likevel et par små faremomenter.

- Det som vil utløse en nedgang er akselererende ubalanse, økt volatilitet og økt emisjonsaktivitet, også globalt, sier han til iMarkedet.no

Tror på energi

Når investeringsdirektøren skal trekke frem en sektor han ha stor tro på er det først og fremst energisektoren.

- Det er klart energisektoren er interessant, forteller han og fortsetter:

- Det er kraftig skrev mellom forventninger og den oljeprisen vi ser. Langtidsprisingene stiger og vi ser kjempe replacemant på offshore og oljeservice. Det får det vi har sett i shipping de siste 5 årene til å blekne.

Skal vi tro Stensrud blir det også lite fokus på trygge og stabile aksjer, hvilket kan føre til lave priser i de aktuelle selskapene.

Han mener også vi ikke skal utelukke noen sektor.

- Egentlig så skal vi ikke det. Det finnes interessante aksjer i alle sektorer, mener han.

Stensrud tror også dagens gode utvikling vil fortsette lenge fremover.

- Vi er inne i en periode som er veldig bra. Den vil vare ett par år til, gitt at renten sitter, ut fra de forventningene som ligger globalt. Da er aksjer fortsatt rimelig og gir god meravkastning, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere