RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stepstone til himmels på tysk avtale (Ny)

Sist oppdatert:
Forlagsgiganten Springer går inn i det tyske datterselskapet til Stepstone. - Det viser en god, fair verdi på selskapet, sier adm. direktør Colin Tenwick. Stepstone-aksjen går til himmels
Oppdatert med kommentar fra Tenwick og kursutvikling.

Ifølge en børsmelding fra Stepstone går Stepstone og Axel Springer sammen om å levere en rekke nye rekrutteringstjenester på det tyske markedet.

Som en del av dette vil Springer investere 7 millioner euro i kontanter og 7 millioner i form av annonseplass for en post på 49,9 prosent i Stepstone Deutschland. Den totale investeringen blir dermed 14 millioner euro, eller snaut 120 millioner kroner.

Stepstone-aksjen gikk rett til himmels da børsen åpnet i dag, og er klokken 10:30 opp 37 prosent til 3,28 kroner.

Konsernsjef Colin Tenwick i Stepstone påpeker overfor iMarkedet at avtalen verdsetter det tyske datterselskapet på 28 millioner euro, og trekker sammenligningen til verdsettelsen av hele selskapet på Oslo Børs. Før dagens oppgang var Stepstone verdsatt til 170 millioner kroner, eller drøyt 20 millioner euro.

- Dette viser en god, fair verdi på selskapet, sier Tenwick om Springer-avtalen.

Tenwick sier at den tyske operasjonen står for rundt en tredjedel av konsernets omsetning. Denne var på 4,6 millioner euro i andre kvartal.

Tenwick sier også at den tyske virksomheten er lønnsom.

På kort sikt vil avtalen innebære en mindre svekkelse av bunnlinjen i Stepstone, ifølge Tenwick. Dette skjer fordi nesten halvparten av overskuddet i den lønnsomme tyske virksomheten går ut som minoritetspost.

Kontantene vil bli liggende i morselskapet, forklarer Tenwick.

Gjennombrudd

Springer-forlaget er Tysklands største avisutgiver og står bak aviser som blant annet Die Welt.

Stepstone-sjef Colin Tenwick legger ikke skjul på at han anser Springer-avtalen som et gjennombrudd. Han peker på at dette er Europas største mediekonsern.

Han venter nå flere henvendelser i andre markeder, og er åpen for lignende avtaler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere