Sterk amerikansk ordreinngang - fly trakk opp(Ny)

Ordreinngang for varige goder var overraskende sterk i USA i juli, og hovedårsaken var sterke flyordre

19.05.08 00:46

Det viser tall offentliggjort av det amerikanske handelsdepartementet onsdag.Ordreinngang på varige goder økte med 1,7 prosent i juli, mens det ifølge estimater i snitt var ventet en økning på 1 prosent.I juni var det rapportert økte ordreinngangen på 0,9 prosent, men det ble nå revidert til pluss 1,1 prosent.Det er en kraftig økning i flyordre som er hovedårsaken til den kraftige økning i ordreinngangen. Dette gjorde at transportsektoren viste en oppgang på 5,6 prosent fra juni til juli.Ekskludert for transportsektoren steg ordreinngangen kun med 0,1 prosent, mot et fall på 0,6 prosent i juni.Leveransene av varige goder økte med 0,1 prosent i juli, ned fra 1,1 prosent i juni.Fakta: Durable goods - USA

Dette tallet måler dollarverdien av ordrer for varige goder, definert som varer med en forventet levetid på mer enn tre år.


Tallet blir ansett som en god indikator på kommende aktivitet i industrien, men er utsatt for ganske mye volatilitet og revideringer i etterkant. Spesielt svinger tallene for forsvars- og transportsektoren mye, og mange ser derfor primært på et tall som holder disse utenom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.