RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk avslutning for Imarex

Sist oppdatert:
Shippingbørsen Imarex har hatt en sterk utvikling i andre halvår og den gode trenden holdt seg i desember.
Ifølge en månedsoppdatering fra shippingbørsen Imarex så økte handelen med fraktekontrakter med 71 prosent målt i volum i desember 2006 sammenlignet med samme måned i 2005.

Nominell verdi på kontraktsvolumet i desember endte på 439 millioner dollar fordelt på 722 handler og 15.242 børsposter.

- Desembervolumene bidrar til totalt sett veldig sterkt fjerde kvartal for Imarex, det ble faktisk det nest beste kvartalet vi har opplevd, sier konsernsjef Tom Even Mortensen i Imarex i en kommentar.

Totalt sett har også 2006 blitt et rekord år for Imarex både i form av nye børsmedlemmer, nye kontrakter og volum. Imarex har i løpet av fjoråret omsatt derivater med en samlet underliggende verdi på 6,6 milliarder dollar. Totalt ble det gjort nær 10.000 handler over Imarex i 2006.

Mortensen mener utsiktene for 2007 også er meget gode. Ved inngangen til det nye året har Imarex 153 børsmedlemmer etter å ha fått to nye i løpet av desember.

Imarex tilbyr handel både med forwards og opsjoner mot underliggende frakteruter innen tørrbulk og tank, samt derivater på bunkersolje. Størst økning i desember hadde handelen med bunkerskontrakter, mens opsjonshandelen fortsetter å være sterk etter introduksjonen tidligere i 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere