RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk dag på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Det ble en sterk dag på Oslo Børs tirsdag selv om oljeselskapene falt tilbake. Les mer om børsdagen her
Det ble en sterk dag på Oslo Børs selv om oljeselskapene på slutten av dagen falt noe tilbake.

Hovedindeksen endte opp XX prosent mens Norsk Hydro falt 0,75 prosent. Aksjen har steget nesten 7 prosent den siste uken, og investorene blir naturlig nok fristet av å sikre noe gevinst.

Statoil endte uendret mens DNO steg 0,9 prosent.

Tomra endte dagen opp med knallsterke 8,2 prosent etter spekulasjoner i tyske medier om forestående kontrakter. Selskapet selv sendte ut det som melder seg på i konkurransen om årets mest klønete børsmelding. Selskapet kommenterte at det ikke var noen bindene avtaler signert med tyske interesser, og sa videre at de ikke ville kommentere spekulasjoner.

Var det ikke det Tomra nettopp gjorde?

Telenor startet dagen uendret men endte opp 1,72 prosent. Særlig utenlandske meglerhus dro opp kursene i selskapet.

Yara steg hele 3,7 prosent etter at gassprisene i USA steg til nye rekordnivå mandag. Dette nyter gjødselgiganten godt av da prisene på ammoniakk og urea forventes å stige som følge av høyere råvarekost særlig fra amerikanske produsenter. Yara har gjennomgående en lavere råvarekost (naturgass) enn sine amerikanske konkurrenter.

Frontline fikk også en sterk dag på Oslo Børs på forventninger om sterkere rater i stortankmarkedet. Aksjen endte opp 2,13 prosent.

Dagens vinneraksje ble Opera Software som meldte om at de ville åpne sin nettleser for fritt bruk, og samtidig kutte reklamen på nettleseren. Dette for å øke markedsandelen, noe markedet tok godt imot. Aksjen steg 11,3 prosent. På slutten av handelsdagen ble også Tandberg Storage drevet opp hele 13,4 prosent, og ble dagens vinner.

Birdstep steg 7,5 prosent etter at selskapet meldte om en avtale.

Dagens taper ble Consorte, som falt 4,4 prosent mens Aktiv Kapital falt ned 2,9 prosent.

Wall Street stiger

I går ble investorene på Wall Street skremt kraftig av at oljeprisen steg 7 prosent. I dag er oljeprisen igjen ned, og investorene ser noe lysere på livet.

Markedet venter også i spenning med om den amerikanske sentralbanken vil heve renten for 11. gang senere i kveld, og om ikke det skjer kanskje komme med signaler fordelaktig for aksjemarkedet.

S&P 500 stiger 0,2 prosent mens Dow Jones indeksen stiger 0,17 prosent. Nasdaq-indeksen er opp 0,32 prosent.

Oppgang ventes etter oljesvikt

Det går mot oppgang på Wall Street tirsdag ettersom oljeprisen har tikket noe tilbake. I går falt markedet etter at oljeprisen steg hele 7 prosent.

Da handelen på New Yorks råvarebørs ble åpnet tirsdag falt oljeprisen tungt tilbake.

Fremgangen fortsetter

Det er kraftig oppgang på Oslo Børs tirsdag, og ved lunchtider er hovedindeksen opp en prosent. Det er oljeselskapene med Norsk Hydro, Statoil og DNO i spiss som sender markedet opp. De tre aksjene stiger med henholdsvis 0,88 prosent, 0,62 prosent og 1,4 prosent.

Kraftig oppgangen i oljeprisen siste døgn sender aksjene opp.

Frontline stiger 2,3 prosent etter forventninger om sterkere rater i tiden som kommer, mens gjødselselskapet Yara stiger 3,3 prosent etter at naturgassprisene i USA når nye høyder.

Tomra stiger 6,95 prosent etter at selskapet ble nevnt i en positiv artikkel i et tysk finanstidsskrift. Av de 10 mest omsatte aksjene opplever samtlige kursoppgang tirsdag ved lunchtider.

Høyt oppe på vinnerlisten finner vi Guinor. Gullselskapet nyter godt av meget sterk prisutvikling på gull og den gyldne råvaren har ikke vært høyere priset siden januar 1988. Aksjene stiger 8,8 prosent på børsen.

Opera Software stiger 8,25 prosent etter at selskapet har lagt om sin prispolitikk på nettleseren, noe som selskapet mener vil føre til tap av inntekter i det korte bildet men gevinst på noe lengre sikt. Også Birdstep stiger, med 5,7 prosent, etter at selskapet offentliggjorde en avtale før børs.

Oljeselskapet Altinex er dagens taper med en nedgang på 4,7 prosent mens Consorte faller ned 3,5 prosent.

Sterk start på Oslo Børs

Det er oppgang på Oslo Børs etter at oljeprisen i går kveld steg hele 7 prosent. Ved åpningen er hovedindeksen opp 0,5 prosent med Statoil og Norsk Hydro i førersetet.

De to mest omsatte aksjene er opp henholdsvis 0,62 prosent og 0,41 prosent. Telenor er uendret mens RCL er ned 0,7 prosent. Reiselivsaksjer trives dårlig med høy oljepris. Sistnevnte aksjer er også den eneste aksjen av dagens ti mest omsatte som faller.

Tomra er opp hele 6,2 prosent etter et oppslag i tysk presse som ikke brakte noe nevneverdig nytt til torgs. Oppgang er det også for Birdstep som stiger 4,6 prosent etter avtale.

Taper ved åpning er Antvord Tybring-Gjedde som er ned 4,6 prosent og Photocure, der Terra Securities er ute med en salgsanbefaling. Aksjen faller 2,4 prosent.

Nytt rally i vente på Oslo Børs

Det kan bli en hyggelig dag på Oslo Børs tirsdag etter at oljeprisen tok av i USA mandag etter frykt for nye stormer i Mexico-gulfen.

Det er også stor grunn til å anta at Norsk Hydro kan trekke oppover etter at analytikerne har sett nærmere på gårsdagens oppkjøp av Pinnaker Exploration. Dette har satt i gang spekulasjonene om en forestående splitting mellom olje og gass og aluminium.

Blant analytikere er det nå mer eller mindre konsensus om at kursen da kan nå 900 kroner aksjen, dersom dette skulle skje. Fra selskapets side avvises dette, men ikke kategorisk. Det vil si, de kommuniserer at dagens struktur er en langsiktig struktur.

Birdstep meldte om en samarbeidsavtale med et amerikansk softwareselskap, noe som kan få liv i aksjen. Norske Skog sendte også ut detaljer om regnskapene for perioden juli til august i år, som gir en pekepinne på hvordan selskapets form er før papirkonsernet skal gjøre en emisjon. Dette kan trekke kursen noe ned.

Det verserer også en artikkel i et tysk businesstidsskrift i markedet om Tomra, der det blant annet spekuleres i forestående ordrer. Om dette er nyheter av interesse gjenstår å se.

I Tyskland har valget vært hovedsak nummer en, men nå er forvirrelsen på topp. Om reformarbeidet går videre gjenstår å se, noe som medvirket til gårsdagens nedgang på DAX-indeksen. Tirsdag morgen stiger imidlertid Frankfurt børsen 0,25 prosent mens CAC- 40 indeksen i Paris er opp 0,45 prosent.

I London er FTSE-100 opp 0,1 prosent.

Oppgang i Asia - Nedgang i USA

Råvarerelaterte aksjer i Asia-regionen fikk en kraftig opptur etter at oljeprisen trakk med seg det som var av råvarer mandag.

Morgen Stanleys Asia-indeks steg 1,3 prosent i morgentimene tirsdag, og alle de 10 industrigruppene som inngår i indeksen steg med energiaksjene i førersetet naturlig nok.

Nikkei 225 indeksen i Japan steg 1,2 prosent til 13.111,19 poeng. Det er første gang indeksen er over 13.000 poeng siden 2001.

I Sør Korea steg Kospi-indeksen 1,5 prosent etter at Nord-Korea gikk med på kravet om å avslutte sitt atomvåpenprogram.
Nedtur på Wall Street

Det amerikanske aksjemarkedet svekket seg mandag.4

Dow Jones-indeksen falt 88 poeng til 10.554 poeng. Den brede S&P 500-indeksen falt 7 poeng til 1.213 poeng. Samtidig var Nasdaq Composite-indeksen ned 24 poeng til 3.488 poeng.

Blant nyhetene som ble trukket frem på Wall Street mandag var nyheten om Hydros kjøp av amerikanske Spinnaker. Aksjene til Spinnaker steg hele 32 prosent som følge av oppkjøpet, og ligger rett under budet Hydro tilbyr.

Også på oppkjøpsfronten var det fokus på programvareselskapet Pelegrine. Selskapet har avtalt å bli tatt over av Hewlett-Packard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere