RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk detaljhandel i USA

Sist oppdatert:
God start på året for butikkene.

Detaljhandelen i USA steg med 0,5 prosent i januar.

Uten bilomsetningen økte detaljhandelen med 0,6 prosent.

Analytikerne ventet på forhånd at detaljhandelen ville øke med 0,3 prosent i januar og 0,5 prosent hvis bilomsetningen ikke var medregnet. Det viser mediananslagene innhentet av Bloomberg.

Det amerikanske handelsdepartementet oppjusterte også tallene for desember. Revideringen viser at detaljhandelen falt med 0,1 prosent i siste måned av 2009 og ikke 0,3 prosent som opprinnelig ble meldt. Når ikke bilomsetningen medregnes viste detaljhandelen i desember et fall på 0,2 prosent.

Forbruket i USA er svært viktig for den amerikanske økonomien, og utgjør rundt 70 prosent av bruttonasjonalproduktet.

Retail Sales - USA
Retail sales er et mål på den totale omsetningen i detaljhandelen i USA, og er trolig det mest oppdaterte målet på amerikanske forbrukeres lyst og evne til å bruke penger. Tallet omfatter ikke tjenestesalg og blir ofte revidert i ettertid, men det kommer tidlig, og er derfor viktig å følge med på.

I tillegg til det vanlige tallet, oppgis et tall hvor biler er holdt utenom. Dette er et viktig mål på den underliggende utviklingen, fordi bilsalget er veldig varierende fra måned til måned, ikke minst i USA hvor man i perioder har gitt rentefrie lån for flere år for å få fart på bilsalget.

Tallene oppgis som sesongjustert endring fra måneden før, men er ikke korrigert for prisvekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere