RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk guiding fra RCL (Ny2)

Sist oppdatert:
Royal Caribbean Cruises innfridde ikke helt i fjerde kvartal men guidingen for 2004 er bedre enn ventet, og aksjen steg umiddelbart på Oslo Børs før handelen ble stoppet
Oppdatert med fler detaljer og kommentar.

Verden neste største cruiserederi fikk et resultat på minus 20 millioner dollar, eller pr. aksje på minus 10 cent for fjerde kvartal. Det var ifølge First Call ventet minus 7 cent blant analytikerne.

Fokus er imidlertid på guiding som er langt sterkere enn ventet. Rederiet ser nå et resultat for 2004 på 2,10 til 2,30 dollar pr. aksje. Estimatene til analytikerne lå ifølge First Call før dagens tall på 1,99 dollar pr. aksje.

Selskapet sier videre at de ser en økning i netto yield (nettofortjeneste pr. passasjerdag) på 5,7 prosent i første kvartal og for 2004 sammenlignet med samme perioder i fjor. Tidligere hadde selskapet kun gitt en guiding om positiv utvikling i første kvartal.

Booking i positiv retning

Royal Caribbean ser nå begynnende tegn til av booking kurven blir lengre, etter å ha slitt med dårlig visibilitet utover neste kvartal. Det imidlertid fortsatt vanskelig å gi et klart blide av andre halvår.

Når det gjelder utviklingen i netto yield for andre kvartal forventer RCL nå en bedring utover det selskapet nå guider på for første kvartal. Andre kvartal i fjor var spesielt dårlig for cruisebransjen på grunn av krigen i Irak.

- Vi er fornøyd men ikke overrrasket av den sterke bookingaktiviteten vi har sett over de siste månedene og er vel posisjonert med våre to sterke merker, unge innovative flåte og strålende inntekststyringssystemer til å trekke fordel av de bedrede forholdene, sier Fain i en kommentar.

Gode underliggende tall i Q4

Når det gjelder underliggende utviklingen i fjerde kvartal så var den også bedre enn ventet på faktorer som yield og omsetning, tross en noe svakere resultatutvikling. Driftsinntektene endte på 878 millioner dollar, 10 millioner dollar over konsensus fra Thomson First Call.

Netto yield endte ned 0,4 prosent i kvartalet, mens selskapet tidligere hadde guidet på minus 1 til 3 prosent for kvartalet.

Steg før pause

Handelen i Royal Caribbean-aksjen ble ikke stoppet før iMarkedet hadde tallene ute, basert på en pressemelding fra USA, og kursen steg før Oslo Børs fikk innført børspause.

Kursen stiger videre etter at tallene nå også er publisert i Oslo og handelen er satt i gang igjen.

Nå er kursen opp 286,50 kroner, mot 266 kroner da tallene først ble kjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere