RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk Imarex-rekord

Sist oppdatert:
Shippingbørsen Imarex har opplevd en rekordvolum i handel med fraktederivater.
Ifølge den månedlige oppdateringen fra shippingbørsen Imarex ble det i august omsatt derivatkontrakter med en underliggende verdi på over 1 milliard dollar. Det er en økning på voldsomme 290 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Antallet transaksjoner endte på 1.223, også det ny rekord. Forrige transaksjonstopp var i januar i år med rett over 1.000, mens juli var forrige topp i nominellverdi med 556 millioner dollar.

Det var handelen med Freioght Forwards rettet mot bulkmarkedet som dro mest opp for Imarex, den nominelle verdien endte på heftige 503,8 millioner dollar.

Innen tank ble det notert ny rekord i antallet transaksjoner, hele 983 handler. Den underliggende verdien var på 407,7 millioner dollar, som er den nest sterkeste måneden for tankpapirer på Imarex.

Imarex hadde en svak periode i andre kvartal, men varslet i forrige at tredje kvartal ser ut til å bli meget bra, noe tallene for august bekrefter.

I tillegg til de to hovedsegmentene så ble det handlet bunkers-kontrakter med en underliggende verdi på 139 millioner dollar, mens opsjonshandelen nådd en nominell verdi på 37,5 millioner dollar. Det var en klar ny rekord for opsjonshandelen som startet i mai i år.

Imarex har nå 140 børsmedlemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere