RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk kinesisk industriproduksjon

Sist oppdatert:
Industriproduksjonen i Kina steg mer enn forventet i årets to første måneder. Men inflasjon og flaskehalser lurer i bakgrunnen. Les mer
Kinas industriproduksjon steg med hele 17 prosent i årets to første måneder i forhold til året før. Oppgangen var større enn det økonomer Bloomberg News hadde spurt ventet seg, og etterfulgte desember da oppgangen kom på 14 prosent.

Kinesiske myndigheter har inngått lånebegrensning på produsenter av stål, biler og sement i forsøk på å holde økonomien utenfor fare for overoppheting, skriver Bloomberg News. Blant annet har rentenivået i Kina blitt hevet, og det har blitt innført eksportrestreksjoner – blant annet på eksport av urea og mineralgjødsel.

Statsminister Wen Jaibao skal ifølge Bloomberg News ha sagt at den kinesiske staten ikke måtte gi slipp på denne restriktive politikken da inflasjon er en klart trussel.

- Denne veldige veksten sammen med økte konsumpriser i februar og varige blackouts og transport-flaskehalser taler alle for økt tilstramning, sier Frank Gong som er sjeføkonom i JPMorgan Chase & Co i Kina til Bloomberg.

Bare i årets to første måneder har 25 av kinas 31 provinser opplevd blackout, det vil si at strømmen forsvinner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere