RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk oljepris

Sist oppdatert:
Prisen på råolje holder seg sterk på bekymringer rundt urolighetene i Nigeria. Les mer her:
Oljeprisen hadde en sterkavslutning på forrige uke. Kontraktene på råolje steg fredag til over 64,75 dollar pr. fat. Uken sett under ett endte oljeprisen tilnærmet uforandret.

Mandag morgen faller oljeprisen noe tilbake, men holder seg godt over 64 dollar fatet.

Markedet er fortsatt bekymret for oljetilgangen og frykter at uroen i Nigeria vil kunne lamme oljeproduksjonen og eksporten ytterligere. Opprørerne som har angrepet flere oljeinstallasjoner den siste tiden forsetter å true med nye angrep.

Det er særlig oljeproduksjonen i Niger-deltaet som er utsatt for de militante opprørerne. Selv oljetransporten er truet rammet siden grupperinger som kjemper mot regjeringsstyrkene har sagt at de er klare til å rette angrepene mot oljetankere som kommer inn Niger-deltaet.

Det er ventet at FNs Sikkerhetsråd skal komme til en slags enighet rundt det omstridte atomprogrammet til Iran denne uken. Den anspente situasjonen mellom Iran og den vestlige verden har også sendt oljeprisen opp den siste tiden. Krisen har blitt fortsterket av krass ordbruk mellom partene, samt trusler om sanksjoner og eksportstans av olje.

I den perioden vi går inn i nå er det dessuten sesongmessige vedlikeholdsplaner ved raffineriene i USA. Dette gjør at produksjonen av oljeprodukter blir mindre og har også historisk ført til økte oljepriser. Den begrensete aktiviteten på raffineriene fører til bekymringer for oljetilførselen ut til sluttmarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere