*Nettavisen* Nyheter.

Sterk oppgang for Norwegian i oktober

Oslo (NTB): Nesten 2 millioner passasjerer reiste med Norwegian i oktober, en økning på 19 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

06.11.13 10:13

Også i oktober slet Norwegian med innføringen av de nye og mye omtalte Dreamlinerne. Likevel reiste i alt 308.525 flere passasjerer med det norske flyselskapet i oktober i år enn samme måned i fjor.

Den solide økningen har sammenheng med flere fly og ruter, skriver selskapet i en pressemelding. Norwegian har nå flere ruter som ikke er innom Skandinavia i det hele tatt.

Tallene for oktober viser en kapasitetsvekst på 36 prosent og en trafikkvekst på 38 prosent. Fyllingsgraden var 79,3, ett prosentpoeng opp fra september. I alt gjennomførte Norwegian 99,7 prosent av de planlagte flygningene og av dem gikk 89,4 prosent på oppsatt rutetid.

- Jeg er godt fornøyd med at stadig flere velger å reise med Norwegian og at fyllingsgraden øker, selv når vi setter inn mye ny kapasitet i markedet, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian-aksjen var den nest mest omsatte på Oslo Børs onsdag formiddag. Etter en snau times handel var kursen økt nærmere én prosent. Det siste året har selskapet gått opp nesten 80 prosent i verdi. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.