RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk oppgang i asiatisk valuta

Sist oppdatert:
Asiatiske valutaer stiger kraftig etter gårsdagens melding om revaluering i Kina. Les hvorfor her
I går kom meldingen verdensmarkedene hadde ventet på: De kinesiske myndighetene revaluerer sin valuta, dog bare marginalt, mot dollaren og stopper den tidligere peggen mot dollar som blir erstattet med en kurv av valutaer.

For Kina vil en sterkere handelsvaluta, yuan, føre til at importen blir billigere og eksporten dyrere. Billigere import vil bety at asiatiske, men ikke kinesiske, produsenter av blant annet elektronikkprodukter, vil kunne selge sine varer billigere til en stadig økende gruppe kjøpesterke kinesere.

Samtidig vil eksportvarer fra Kina bli tilsvarende dyrere, noe som har vært hovedbekymringen til USA, Japan og EU, som har sett sine bedrifter la seg utkonkurrere.

Men det er først og fremst økt import til Kina som er bakgrunnen til at asiatiske valutaer som Sør Koreanske Won eller Taiwanske dollar. Årsaken er at markedet forventer større handel til Kina, hvilket vil være bra for valutaen.

Won-kursen steg 1,4 prosent mens Taiwan-dollar steg 1 prosent, skriver Bloomberg News. Japanske yen stryket seg torsdag, men faller noe tilbake fredag.

Finansdepartementet i Sør-Korea skal ifølge Bloomberg News ha kommunisert til markedet at de vil intervenere om kursen kommer helt ut av kontroll som følge av spekulative posisjonstakninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere