*Nettavisen* Nyheter.

Sterk politisk engasjement mot tvangsutsendelse i Bergen

Bergen (NTB): Gruppeledere for ni politiske partier i Bergen kommune ber Utlendingsnemnda foreta en ny vurdering av oppholdstillatelse for Taiman Fatah.

Fatah var 14 år da han kom til Norge sammen med sin familie i 2001, og har bodd i landet i 13 år. Foreldrene og hans yngre søsken har fått opphold, men han har selv fått avslag fordi han var fylt 18 år da vedtaket om oppholdstillatelse ble fattet.

Saken har skapt stort engasjement, spesielt i Bergen siden Taiman blir ansett som bergenser - og har liten eller ingen tilknytning til Irak i dag.

Fatah ble forrige uke pågrepet og er sendt til Trandum Utlendingsinternat i påvente av tvangsutsendelse til Irak.

I tillegg til de ni gruppelederne har byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen og sosialbyråd Dag Inge Ulstein skrevet under på brevet som fredag ble sendt til Utlendingsnemnda, Utlendingsdirektoratet og justisministeren, skriver Bergen kommune på sine nettsider.

De påpeker at utlendingsloven åpner for opphold på bakgrunn av sterke menneskelige hensyn, eller særlig tilknytning til riket. Taiman Fatah faller inn under slike hensyn, mener brevskriverne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag