RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk start for shippingbørs

Sist oppdatert:
Shippingbørsen Imarex kan vise til en sterk åpning på tradingåret 2007.
Imarex som er verdens ledende markedsplass for shippingbaserte derivater, kan vise til en god start på det nye året etter en god avslutning på 2006. Ifølge en månedlig oppdatering så ble det i januar omsatt derivatkontrakter med underliggende verdier på 633 millioner dollar.

Det er den beste januarmåneden noensinne for Imarex, og en økning på 21 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Det ble totalt gjort 1.146 handler i løpet av måneden fordelt på 24.335 børsposter.

Det største volumet var innen oljefrakt, hvor det ble handlet fraktederivatkontrakter, såkalte forward freight agreements (FFA), for en verdi på 246 millioner dollar. I desember endte det nominelle volumet på 134 millioner dollar.

Tørrlastdelen sto for 183 millioner dollar, mens handelen med derivater tilknyttet skipsdrivstoff, bunkers, endte på 157 millioner dollar. I desember ble det gjort kontrakter for henholdsvis 53 og 174 millioner dollar innen de to segmentene.

Imarex tilbyr også opsjoner og her ble det gjort handler med et underliggende volum på 47 millioner dollar.

Shippingbørsen kan notere innlemmelse av ytterligere seks ny børsmedlemmer i januar og er dermed kun en fra 160.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere