RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk start for sossarnas nye leder

Stockholm (NTB-TT): Stefan Löfven har fått en sterk start som ny leder for det sosialdemokratiske partiet i Sverige. Nesten annenhver deltaker i en ny meningsmåling sier de har stor eller svært stor tillit til Löfven.

Han får tillitserklæring fra 47 prosent, og har dermed en tillit på linje med det høyeste nivået tidligere partileder Mona Sahlin noen gang kunne notere seg for.

Håkan Juholt, som overtok lederstolen etter Sahlin, klarte derimot ikke å øke oppslutningen om partiet, som tvert imot sank til nye rekordlave bunnoteringer.

Löfven overtok etter Juholt som sjef for Sveriges største opposisjonsparti i slutten av januar i år.

Mens det går bra for Löfven, må statsminister Fredrik Reinfeldt tåle en kraftig tilbakegang i sin personlige anseelse. I slutten av 2010 fikk den konservative svenske regjeringssjefen tillitserklæring fra 72 prosent av de spurte, men nå har dette tallet sunket til 58 prosent.

- Sosialdemokratenes lederbytte har blåst liv i svensk politikk igjen, etter ett år der det meste handlet om den indre krisen i partiet. Nå er det virkelig kamp igjen, skriver Stockholm-avisen Aftonbladet i en kommentar til meningsmålingen fra instituttet SIFO. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere