RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk Storebrand løftet av liv og bank(Ny)

Sist oppdatert:
Storebrand-konsernet og konsernsjef Idar Kreutzer har lagt frem tall for tredje kvartal som er klart bedre enn ventet, og løftes av sterk utvikling for både bank og livdelen
Storebrand-konsernet kan vise til et resultat før skatt på 263 millioner kroner i tredje kvartal. Det var ifølge estimater innhentet av SME Direkt ventet et plussresultat på 215 millioner kroner blant analytikerne.

Livdelen viste et overskudd i kvartalet på 233 millioner kroner, mens analytikerne hadde ventet 204 millioner kroner. I samme periode i fjor var overskuddet på 203 millioner. En kraftig økning i premieinntektene er hovedforklaringen.

Skadevirksomheten gikk med et overskudd på 8 millioner kroner, mot ventet 3 millioner.

Bankvirksomheten viste et overskudd på 35 millioner kroner før skatt og avskrivning av goodwill til konsernet. Lavt mislighold er bakgrunnen for bedringen. Banken melder om kun 1 million i tapsavsetninger i kvartalet, mot 57 millioner i samme periode i fjor. Resultat før skatt endte på minus 8 millioner i tredje kvartal i fjor.

Storebrands forvaltningsvirksomhet var den eneste skuffelsen i konsernets regnskaper. Forvaltningsdelen så resultatet falle fra 13 millioner i tredje kvartal 2003 til 7 millioner i årets tredje kvartal

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere